27 / 04 / 2024

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, başvuru malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına bir dilekçe ile yapılıyor. İşte irtifak hakkı talep dilekçesi örneği..



İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, yüklü taşınmazın malikini mülkiyet hakkının sağladığı bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasına katlanmaya mecbur kılıyor.


Medeni Kanun kapsamında esasları düzenlenen irtifak hakkında,  İrtifak hakkının kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerli olması için resmî şekilde düzenleme yapılması gerekiyor.


Ön izin ve irtifak hakkı bedeli; Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların ön izin ve kullanma izni ihaleleri 2886 sayılı Kanunun 51 inci maddesinin (g) bendine göre pazarlık usulü ile yapılıyor.


Taşınmaz malın bulunduğu il defterdarlıklarına, malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İrtifak hakkı talep dilekçesi aşağıda yer alıyor.


İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği


………........ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE




İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazı ………………………………………..………………… olarak kullanmak / yapmak amacıyla taşınmaz üzerinde irtifak hakkı verilmesini talep ediyorum.



Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..



Ad Soyad (İmza)

Adres:

T.C.Kimlik No:

Telefon No:



İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön