09 / 05 / 2024

irtifak hakkı başvuru dilekçesi

irtifak hakkı başvuru dilekçesi

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, başvuru malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına bir dilekçe ile yapılıyor. İşte irtifak hakkı talep dilekçesi örneği..

İrtifak hakkı talebi nedir?

İrtifak hakkı, hak sahibine sınırlı bir yararlanma hakkı sağlıyor. Peki, gayrimenkul sahibine irtifak hakkı talep edilebilir mi? İrtifak hakkı talebi nedir? İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) burs başvuru tarihleri konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ortaöğrenim yardımları için tarihler netleşirken, yükseköğrenim bursları için ise YKS ve DGS ek yerleştirme takvimine uygun bir şekilde belirleneceği duyuruldu. VGM bursu hakkındaki detaylar...

Konut almak için BES'in yarısı çekilebilecek! Nasıl başvuru yapılır? İşte şartlar...

Konut alımı için BES'te kısmen ödeme hakkından faydalanmanın detayları tek tek belli oldu. Peki nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca öğrenciye 1250-3750 TL geri ödemesiz burs verilecek! İşte başvuru şartları...

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs başvuruları, öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Özellikle yeni üniversiteye başlayacak gençler KYK burs başvuru takvimi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte burs ödemelerine ilişkin tüm detaylar...

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

AK Parti üyesi Numan Kurtulmuş, ev hanımlarına emeklilik hakkı ve vatandaşlık maaşı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Her aileye en az 8.500 TL maaş bağlanacağını belirten Kurtulmuş, başvuru şartlarının detaylarını paylaştı.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Millî Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı, 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda, ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, MEB personel alımı hakkında detaylı bilgi almak için branş dağılımı ve başvuru tarihleri gibi konulara odaklanmış durumda.

Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Tapusu olan herkesi yakından ilgilendiren son dakika duyurusu yapıldı. Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

2022 TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? İşte TOKİ başvuru takvimi! Hemen bu tarihlere bakın!

TOKİ başvuru koşulları ve takvimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan kabine toplantısının ardından açıklandı. TOKİ Toplu konut başvuru tarihleri, konut fiyatları ve başvuru koşullarını hakkında bütün ayrıntılar için hemen bakın!

Ankara'da 49 yıllığına irtifak hakkı tesis edilecek! İhalesi 31 Ağustos'ta!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğünden: tarafından Kahramankazan İlçesi Saraç Mahallesi'ndeki taşınmazlar üzerinde 49 (kırk dokuz) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.

Riskli Yapı Bina Kartı başvuru!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi  TBMM'ye sunuldu. Peki Riskli Yapı Bina Kartı nedir? Riskli Yapı Bina Kartı nasıl alınır? İşte Riskli Yapı Bina Kartı başvuru...

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu belirtti.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

irtifak hakkı başvuru dilekçesi Haberi

irtifak hakkı başvuru dilekçesi

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, yüklü taşınmazın malikini mülkiyet hakkının sağladığı bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasına katlanmaya mecbur kılıyor.


Medeni Kanun kapsamında esasları düzenlenen irtifak hakkında,  İrtifak hakkının kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerli olması için resmî şekilde düzenleme yapılması gerekiyor.


Ön izin ve irtifak hakkı bedeli; Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların ön izin ve kullanma izni ihaleleri 2886 sayılı Kanunun 51 inci maddesinin (g) bendine göre pazarlık usulü ile yapılıyor.


Taşınmaz malın bulunduğu il defterdarlıklarına, malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İrtifak hakkı talep dilekçesi aşağıda yer alıyor.


İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği


………........ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE




İlimiz, ……… İlçesi,...