02 / 05 / 2024

İrtifak hakkı talebi

İrtifak hakkı talebi

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için il deftardarlıklarına başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. İrtifak hakkı tesisi için dava açılabiliyor. İşte, irtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?

İrtifak hakkı, bir eşya üzerinde hak sahibine o eşyadan yararlanma yetkisi sağlayan, herkese karşı ileri sürülebilen bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, irtifak hakkı talebi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, başvuru malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına bir dilekçe ile yapılıyor. İşte irtifak hakkı talep dilekçesi örneği..

İrtifak hakkı talebi nedir?

İrtifak hakkı, hak sahibine sınırlı bir yararlanma hakkı sağlıyor. Peki, gayrimenkul sahibine irtifak hakkı talep edilebilir mi? İrtifak hakkı talebi nedir? İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Palet İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Konkordato talep eden Palet İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında yeni karar çıktı. Palet İnşaat'ın konkordato tasdik talebi reddedildi.

Ekrem İmamoğlu: Tarkan'ın imar talebi her vatandaş gibi değerlendirilir!

Ünlü şarkıcı Tarkan'ın Bayrampaşa'daki arazisi için istediği imar izni hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilgim yok, ben de basından okudum. Varsa her vatandaş gibi talebi değerlendirilir, bakılır" dedi...

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Alarko GYO, Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini uzatıldı!

Alarko GYO'nun Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılmasına ilişkin talebi Bakanlık tarafından onaylandı...

Devre tatil ve maketten satışta cayma hakkı!

Tüketicilerin ayıplı malları iade etme, maketten ev alma sözleşmesinden cayma, garantide tamir edilmeyen üründe ücret iadesi talebi gibi birçok hakkı bulunuyor.

Alarko Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini hakkında güncelleme!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılması talebi ile ilgili daha önce yapılan özel durum açıklaması hakkında güncelleme yayınladı.

Atakule GYO davasının temyiz talebi reddedildi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 21 Kasım 2013 tarih ve 66770991-1649 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında bildiri paylaştı. 

Alarko GYO, Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini uzatıyor!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılması talebi hakkında açıklama yaptı.

Sinpaş GYO'ya 41.2 milyon pay için ayrılma hakkı talebi geldi!

Sinpaş GYO 3 adet pay sahibi toplam 41 milyon 244 bin 294,558 adet pay için ayrılma hakkı talebinde bulundu.

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

İrtifak hakkı tesisi 2017!

İrtifak hakkı, taşınmaz lehine konulabiliyor. İrtifak hakkı, tapu kütüğüne tesis edilebiliyor. İşte irtifak hakkı tesisi 2017 işlemleri..

İrtifak hakkı talebi Haberi

İrtifak hakkı talebi

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

İrtifak hakkı,  taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak türü olarak karşımıza çıkıyor. 


Mülk sahibi, ilgili gayrimenkulün bir başkası tarafından kullanılmasına izin verdiği takdirde, irtifak hakkını vermiş oluyor.kullanılmasına izin verdiği takdirde, irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak için talepte bulunulması gerekiyor. 


İrtifak hakkı tesisi için İl defterdarlıklarına, malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi örneği!


İrtifak hakkı talep dilekçesi!


………........ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE




İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazı ………………………………………..………………… olarak kullanmak / yapmak amacıyla taşınmaz üzerinde irtifak hakkı verilmesini talep ediyorum.



Gereğini arz ederim. ….. / ….....