08 / 05 / 2024

İş adamları Soma'da yapılan 301 konut için destek verdi!

İş adamları Soma'da yapılan 301 konut için destek verdi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerinin aileleri için yaptıracakları konut projesine Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacaklarını ifade etti.




Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerinin aileleri için yaptıracakları konut projesine Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacaklarını ifade etti Nakıboğlu,yaptığı açıklamada, maden faciasının ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının başlattığı kampanyayı 301 konutla desteklediklerini belirtti. Konutların Gaziantepli iş adamlarınca yaptırılacağını vurgulayan Nakıboğlu, Van depremi sonrası yardımlara da önayak olduklarını anımsattı. Sosyal sorumluluk projelerine her zaman katkı sağladıklarını anlatan Nakıboğlu, şöyle konuştu: "Soma'da yaşanan acı olayın ardından işçilerimizin ailelerine ev yaptırmaya karar verdik. İş adamlarımız da bu düşünceye destek verince durumu yetkililere bildirdik. İnşallah 301 konutu kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bu kapsamda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile görüşme yaptık ve kendileriyle protokol imzalanacak. İnşallah Ramazan Bayramı'ndan sonra projeye başlayacağız." Nakıboğlu, Gaziantep halkının ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığman Suriyelilere de kucak açtığını ifade etti. 



BU BİR ALIŞKANLIK 


İnsan hayatından geriye hayır ve hasenatın kaldığına dikkati çeken Nakıboğlu, "Dünyaya çıplak geldik, çıplak gideceğiz. Burada yapılanlar çocuklarımıza kalıyor. Zekatı, sadakayı ve sosyal sorumluluğumuzu bilen insanlarız. Bu bize atalarımızdan kalan bir alışkanlık, onun için bu gibi çalışmalara her zaman destek veriyoruz" ifadelerini kullandı. 



Habertürk Egeli 


Geri Dön