17 / 05 / 2024

İş arayanlara müjde! TÜİK acil personel arıyor! İşte şartlar ve detayları!

İş arayanlara müjde! TÜİK acil personel arıyor! İşte şartlar ve detayları!

TÜİK personel aradığını ilan etti. 11 sözleşmeli personelin alınacağı iş arayanları heyecanlandırdı. İşte detaylar!



11 PERSONEL ALINACAK!

TÜİK personel iş ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanlara göre, TÜİK, Yazılım Daire Başkanlığı ve Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı komutasında tam zamanlı olarak şekilde istihdam edilmek üzere sınavla 11 sözleşmeli bilişim personeli istihdam edeceğini açıkladı.

TÜİK personel ilanına başvuru yapmayı düşünen adaylar, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, TÜİK ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı Platformu (CBİKO) web sitelerindeki sınav ilanını inceleyebilirler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SON BULACAK!

TÜİK personel alımına dair başvurular, 19 Nisan saat 18.00'e kadar sürecek. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan yalnızca biri için başvuru gerçekleştirebilirler. Bu bahsedilen şartları yerine getirenler, başvurularını TÜİK ile beraber Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti ile Kariyer Kapısı web adreslerinden elektronik olarak gerçekleşecek. Kişilerin, şahsen yapacakları başvurular değerlendirmeye alınmayacak olup, posta veya diğer yollar ile de yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Genel ve özel şartları sağlayıp personel alımı için sınava katılma hakkı kazananların listesi TÜİK'in web sitesinden 2 Mayıs tarihinde ilan edilecek. Bu bilgilere ek olarak da yazılı bildirim ya da tebligat yapılmayacak, gönderilmeyecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylar olursa da onlara herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.

TÜİK UYGULAMALI SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

TÜİK personel alımında sınav uygulanacak. Sınav uygulamalı ve sözlü olarak iki oturum şeklinde olacak ve 11 ile12 Mayıs tarihlerinde, saat 09.30'da,TÜİK'in Ankara, Çankaya'daki başkanlık binasında adaylar sınava girecek.

Sınavda başarılı sayılmak için ise 100 üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir. Sınav başarı puanlaması aynı şekilde uygulamalı sınav yüzde 50, sözlü sınav yüzde 50 olacak şekilde değerlendirmeye alınacaktır. TÜİK iş ilanı için sınavlara giren adaylar için, uygulamalı ve sözlü sınavın sonuçları www.tuik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.


Geri Dön