03 / 05 / 2024

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, krediye erişim konusunda büyük bir sıkıntı olduğunu belirterek ekonomi yönetimini işaret etti. Zorlama ile bir yere varılmayacağını öne süren Aran, piyasanın bu kadar sıkışmasının sebebi hem belirsizlik hem de regülasyonlar” ifadelerini kullandı.



Krediye erişim konusunda kim ne derse desin büyük bir kriz olduğunu vurgulayan Aran, “Bir konu çok dile getirildiğinde onun değerini düşürüyorsunuz. Bu sorunlar maalesef hayatımızda var. Türk insanın en büyük özelliği bu tür belirsizliklere çabuk adapte oldukları için varlar. Kurumlar bu kadar senedir bu kadar hızlı uyum sağladıkları için varlar” ifadelerini kullandı.

“AŞIRI REGÜLASYON ASIL SORUN”

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Hakan Aran İzmir’de basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı:

Piyasanın bu kadar sıkışmasının sebebi hem belirsizlik hem hem de regülasyonlar. Ekonomi adımları serbest piyasanın o dinamiklerinden uzaklaşmaya başladığında aşırı regülasyon kaçınılmaz duruma geliyor. Aslında bu işin en doğru yolu piyasanın kendi dengelenme mekanizmaları.

Piyasanın yıllardır alışık olduğu, bildiği ve ekonomideki yanlış kararları düzelten doğal dengeleme mekanizmaları bulunuyor. Bu doğal dengeleme mekanizmaları sadece doğal ortamında çalışır. Bu bozulduğu zaman o mekanizmalar devreye girmediği için sizin her defasında regülasyonla müdahale ile o dengeyi yeniden sağlamanız lazım.

Bir şeyin doğal olanı ile insan eli ile yapılanı arasındaki efor tartışılamaz. Biz o efor için enerji harcıyoruz. Bu da piyasaya çok da bir şey kazandırmıyor. Gücümüzü doğal akışında çok daha etkili ve verimli kullanmamız mümkün.

Kaynak: Cumhuriyet - Şehriban Kıraç

EYT bekleyenlerin kabusu olan o konu da çözüldü! İşte milyonları sevindirecek o düzenleme…

TEB Promosyon tutarı ne kadar? Sorular yanıt buldu, güncel promosyon tutarları açıklandı

Kulislerden heyecanlandıran haber! EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön