07 / 05 / 2024

İş Bankası o uygulamayı askıya aldı

 İş Bankası o uygulamayı askıya aldı

İş Bankası,  ABD ve Satı'dan gelen baskılar nedeniyle Rusya'nın ödeme sistemi Mir'i askıya aldı. Kararın, borsada bugün yaşanan sert düşüşte etkili olduğu ve Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti de olumsuz etkileyeceği ifade edildi.



Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard ödeme sistemlerine alternatif olarak geliştirilen Mir ödeme sisteminde Türk bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bankası, Denizbank ve Halkbankası dahil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Ağustos’ta yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Mir sisteminin iki ülke arasındaki turizmi kolaylaştırdığını ifade etmişti.

Öte yandan Borsa İstanbul'daki sert düşüşün nedenlerinden biri olarak İş Bankası'nın Mir sisteminden çıkması ve bankaların bu konuda baskı altında olması gösterildi. İş Bankası'nın kararının başta turizm olmak üzere Rusya ile yapılan tüm ticareti olumsuz etkileyeceği ileri sürüldü.

 

Türk bankalarına ambargo kıskacı

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön