10 / 05 / 2024

İş Bankası’na 224 milyon dolar 367 gün vadeli yeni sendikasyon kredisi!

İş Bankası’na 224 milyon dolar 367 gün vadeli yeni sendikasyon kredisi!

Türkiye İş Bankası, sürdürülebilirlik bağlantılı yeni sendikasyon işlemi için 388,3 milyon Euro ve 224 milyon dolar miktarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sözleşmesine imza attı.



İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın, konuya dair açıklamasında; sürdürülebilirlik temalı kaynak teminini stratejik planlarının bütünleyici bir parçası olarak gördüklerini kaydederek, sürdürülebilirlik bağlantılı yeni sendikasyon kredisi ile konuya verdikleri önemi bir kez daha vurguladıklarını kaydetti.

Yalçın, yeni sendikasyon kredisi çerçevesinde, Türkiye'de acısı hala taze olan deprem felaketinden etkilenen bölgeye sağlayacakları finansmanla bölgedeki iyileşmeye kalıcı katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İş Bankası’na 224 milyon dolar 367 gün vadeli yeni sendikasyon kredisi!

İş Bankası’nın, kadının çalışma hayatına katılımının yükseltilmesi sürdürülebilir kalkınmanın gereklerinden biri olarak gördüğüne dikkat çeken Yalçın, “2023 yılının Mart ayında yayımladığımız Kadının Güçlenmesi Bildirgesi’ndeki ilkeler doğrultusunda kadının toplumdaki yerini ve ekonomideki rolünü sağlamlaştırmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Yalçın, Ülke ekonomisine kazandırdıkları 388,3 milyon Euro ve 224 milyon dolar tutarındaki yeni kaynakla müşterilerin dış ticaret işlemlerinin finansmanına desteklerini ve belirledikleri performans kriterleri aracılığıyla sosyal alandaki pozitif etkileri artırmaya devam edeceklerini söyledi.

İş Bankası tarafından sürdürülebilirlik bağlantılı olarak hayata geçirilen sendikasyon kredisinde sürdürülebilirlik performans koşulları küçük ve orta ölçekteki kadın girişimcilere kullandırılacak nakdi kredi tutarı ile depremden etkilenen 11 ilde kullandırılacak tüketici kredileri tutarı olarak belirlendi. Bu kriterlere dair olarak belirlenen hedeflere ulaşılması kapsamında, kredide faiz indirimi yapılacak.

Maaşlara dolar darbesi! Asgari ücret 10 günde 367 dolara geriledi!

Aile Destek Programı bitiyor yerine vatandaşlık maaşı geliyor! 2023 yılı vatandaşlık maaşı ödemelerini sakın kaçırmayın


Geri Dön