27 / 07 / 2024

İş Bankası’ndan, borsa yatırımcısını ilgilendiren hamle!

İş Bankası’ndan, borsa yatırımcısını ilgilendiren hamle!

İş Bankası’ndan borsa yatırımcısını ilgilendiren bir hamle geldi. Edinilen bilgiye göre banka, ortaklık paylarından alım yapacak.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türkiye İş Bankası’ndan konuyla ilgili KAP’a yapılan açıklamada, “yönetim kurulu tarafından alınan kararla, Borsa İstanbul'da işlem gören ortaklıklarımızdan Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., İş Finansal Kiralama A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin paylarının, alımlarla ilgili ödenecek toplam tutarın 3 milyar TL ile sınırlı olması kaydıyla şirket bazında bir sınırlama olmaksızın piyasadan satın alınması, mevcut ve yeni alınacak payların sınıflandırılması ve gerektiğinde satılması konularında karar tarihinden itibaren 2023 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İş Bankası’ndan, borsa yatırımcısını ilgilendiren hamle!

Açıklamada ayrıca bu yetkinin herhangi bir taahhüt içermemekte olduğu vurgulanarak “Hisselerin ilgili mevzuat  hükümleri çerçevesinde, satın alınması ve gerektiğinde satılması konularında Bankamız idari süreçleri gereği Genel Müdürlüğe yetki verilmektedir” ifadesi de yer aldı.

İş Bankası geriden koşup geldi müşterilerine müjdeyi verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön