13 / 05 / 2024

İş Bankası'ndan büyük müjde... İş Bankası müşterileri hemen baksın

İş Bankası'ndan büyük müjde... İş Bankası müşterileri hemen baksın

İş Bankası tarafından kadınlara yönelik çok önemli bir girişimcilik haberi geldi. Banka vatandaşlara para ödemesi gerçekleştirecek. İşte detaylar...



Yayınlanan bildirge kapsamında kadınların iş hayatında daha çok rol almaları ve eşit haklara sahip olmalarının istenmesinden kaynaklandığı ifade edildi. Örtük önyargıların ve ayrımcılığın engellenebilmesi ve bu süreçte daha çok pozitif etki yaratan bir uygulama ortaya çıkarılmasının hedeflendiği söylendi.

İş Bankası özellikle deprem bölgesinde bulunan kadınların daha güçlü bir şekilde hayata tutunabilmelerini ekonomik zorlukları aşamalarına sağlayacak. İktisadi yaşantılı aktif olmalarına katkı sunacak. Kadın girişimciye yönelik sunulan krediyi için detaylar henüz netleşmedi fakat banka tarafından bunun taahhüdü verildi.

Konu üzerine İş Bankası genel müdürü bir açıklama da bulundu. Belirlenen stratejinin tamamen toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı olduğunu ifade eden müdür Hakan Aran:

“Deprem felaketi sonrasında acıları hep beraber el ele saracağız. Ülkemizin genelindeki tüm kadınlar için 5 yıllık bir planlama kapsamında 100 milyar TL desteğimizi taahhüt ediyoruz. Deprem bölgesindeki kadınların geniş kapsamlı olarak bu katkıyı değerlendireceğine inanıyoruz. Yaptığımız bu yardım ile beraber afet bölgesindeki kadınların hayatına dokunarak yaralarının sarılmasına bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız” dedi.

 


Geri Dön