16 / 05 / 2024

İş Bankası'ndan çok önemli hamle! O borçları tamamen silecekler bir kalemde

İş Bankası'ndan çok önemli hamle! O borçları tamamen silecekler bir kalemde

İş Bankası tarafından depremle ilgili çok önemli bir adım atıldı. Banka depremden etkilenen vatandaşların borçlarını erteleme, hayatını kaybeden vatandaşların da borçlarını silme kararı aldı.



İş Bankası Türkiye’nin içinde bulunduğu felaket sürecinde acıları bir nebze olsun hafifletebilmek adına yapmış olduğu bağışların yanı sıra yeni bir yardım kararı daha aldı. Depremde enkazda kalarak vefat eden kişilerin çekmiş oldukları tüm kredilerin borçlarını hesaptan istisnasız sileceğini duyurdu.

İş Bankası’nın seferberlik adına başlangıçta 10 milyar TL’lik ana kaynak oluşturduğu da açıklandı. Depremin ilk gününden beri kendi ekibi ile maddi, manevi bölgeye destek olan İş Bankası AFAD’a 1 milyar TL bağışta bulundu. Bununla da kalmayarak deprem bölgesinde yeniden inşa edilecek konutlara yönelik 1 milyar 750 milyon TL bağışta bulunduğunu açıkladı.

Depremden etkilenen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye illeri başta olmak üzere bölgelerdeki ilçelerde bireysel ve ticari kredi ödemeleri için 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 aylık faizsiz erteleme fırsatı sunduğunu açıkladı.


Geri Dön