02 / 05 / 2024

İş Bankası’ndan yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için yepyeni kaynak

İş Bankası’ndan yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için yepyeni kaynak

Türkiye İş Bankası, yurt dışı havale akımları ile ilgili olan seküritizasyon programı kapsamı dahilinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) toplam 227 milyon dolar civarında, beş sene nihai vadeli yeni kaynak sağladı. İşte detaylar…



İş Bankası'ndan yapılmış olan açıklamaya göre, EBRD aracılığı ile sağlanmış olan 127 milyon dolar tutarındaki toplam kaynak, kadın girişimcilerin finansmanı ile yenilenebilir enerji ve aynı zamanda kaynak verimliliği yatırımlarının finansmanında kullanılacak.

IFC tarafından sağlanmış olan 100 milyon dolar tutarındaki kaynak da aynı şekilde yeşil konut kredileri de dahil olmak üzere konut kredilerinin finansmanında kullandırılmış olacak.

Yapılan açıklamada açıklamalarına yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, küresel iklim değişikliğinin yaratmış olduğu etkilerin, yeşil ekonomiye geçişin ise artık hızlandırılması gerekliliğini net bir şekilde ortaya çıkardığına dikkatleri çekerek, şu şekilde konuştu:

"Bankalar ve finans kuruluşları, ana finansman kaynağı olma özellikleri aracılığı ile kredilendirme süreçleri vasıtası ile tüm sektörlerin yeşil dönüşümünde önemli role sahip oluyorlar. Sürdürülebilir kalkınmanın fakat yeşil finansmana olan desteğin yükseltilerek devam ettirilmesi, daha fazla kadın işletmenin ise ekonomiye katılımı ve kadın iş gücünün çoğalması ile gerçekleşeceğine inanmış durumdayız.

İş Bankası’ndan yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için yepyeni kaynak


Geri Dön