17 / 05 / 2024

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.



FAİZ ARTIŞINI TASVİP ETMİYORUZ

ASKON Genel Başkanı Orhay Aydın ise faiz artışını onaylamadıklarını ifade etti.  Aydın, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, seçim sonrası oluşan yeni ekonomi kabinesi ile birlikte maliye politikaları üzerinde bir makas değişikliğine gidileceğinin sinyalinin verildiğine vurgu yaparak Merkez Bankası’nın da bu ayki 6,5’lık faiz artışıyla bu beklentiyi karşılamış olduğunu savunurken, ASKON  olarak faiz artışını tasvip etmediklerini, kalıcı büyüme için her zaman ‘alın teri ve emek’ dediklerinin altını çizdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da Merkez Bankası’nın faiz artırım kararının, finansal istikrarın sağlanması için atılmış bir adım olduğunu ifade etti. Baran, ekonomik istikrarın sağlanmasının ve büyümenin devamının çok önemli olduğuna değinen Baran, bu süreçte yapısal reformların hayata geçirilmesi ve yatırım ortamının korunması amacıyla reel sektörün desteklenmesi gerektiğini de kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön