16 / 05 / 2024

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.



ÜRETİM YAVAŞLAMAMALI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de faiz artırımının para politikası refleksini güçlendirdiğini savundu. Avdagiç, Twitter hesabından açıklamada, TCMB’nin politika faizini piyasayı yansıtacak bir seviyeye çıkarma kararını, makul ve normal karşıladığını dile getirdi. Avdagiç, diğer yandan faiz, kur, enflasyon üçlüsü ne kadar önemliyse üretim, istihdam ve ihracat üçlüsünün de en az o kadar önemli olduğunun altını çizerek bundan sonraki süreçte önemli olanın bankaların kredilendirme süreçlerinde rutine dönmesi olduğuna işaret etti. Avdagiç, parasal sıkılaştırmanın, üretim bantlarını yavaşlatmamasının önemine dikkat çekerek, politika faizi seviyesinin, üretim ve ticarete yönelik bir dizi tedbirle desteklenmesini istedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön