29 / 04 / 2024

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.



İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Merkez Bankası’nın faiz artırımına ilişkin kararını, finansal istikrarın oluşmasına ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesine dönük atılmış bir adım olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Sanayiciler olarak en çok önemsedikleri konulardan birisinin de finansal istikrar olduğunu söyleyen Bahçıvan, zorlu küresel ekonomik koşullarda, yatırım ve üretimde açısından öngörülebilirliğin önemli olduğuna işaret etti.

Bu nedenle Bahçıvan, bugün Merkez Bankası’nın faiz kararının, Türkiye ekonomisinin önündeki birçok fırsatları tamamlayıcı unsur olarak gördükleri finansal istikrarın oluşmasına ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesine dönük atılmış bir adım olarak gördüklerini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön