27 / 04 / 2024

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

Sanayide doğalgaz ve elektrik indirimleri, iş dünyası temsilcilerini olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,  "İndirimlerin özellikle ihracatta rekabetçiliğimize olumlu etkisini göreceğiz dedi.



2023 üretim senesi olacak" ifadelerini kullandı. Avdagiç, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, EPDK ve BOTAŞ'ın enerji ücretlerinde indirim açıklamalarını değerlendirdi.

Ekonomim.com'da çıkan habere göre, Avdagiç, "Sanayi elektriğinde beklenen yüzde 12, doğalgazda açıklanan yüzde 13,30 ila 17,22 indirimin, üretim ve istihdamda ekonomimize kat kat geri dönüşü olacak" yorumunu yaptı.

Reel sektörü rahatlatacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, doğalgaza uygulanan indirimlerin enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Asmalı, doğal gazda sanayi üyeleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidilmesine ait bir açıklama yaptı. Gelecek dönemde sanayide  kullanılan elektriğe yönelik yapılması uygun görülen indirimlerin, dezenflasyon aşaması için bir başka pozitif gelişme olduğunu anlatan Asmalı, şunları kaydetti:

"Şubat ayından geçerli olmak üzere hem elektrik imalatı amaçlı hem de sanayide kullanılan doğalgaza yapılan düşük fiyat, reel sektörün üretim masraflarını azaltarak enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynayacaktır. İleriki dönemde sanayide kullanılan elektriğe yönelik yapılması öngörülen düşük ücretler, dezenflasyon  süreci için bir başka pozitif gelişmedir. Reel sektörü üretim giderleri açısından rahatlatacak bu indirimler, ücretleme davranışlarının normalleşmesine ve tüketici ücretlerindeki yükseliş eğiliminin zayıflamasına destek olacaktır.

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

Bu sayede tüketici enflasyonu bu sene 2022'ye kıyasla daha ılımlı bir seyirde gidecektir. Enflasyonun inişe geçmesiyle beraber yeniden tesis edilecek makro ekonomik istikrar, Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik hedeflerine ulaşmasına kıymetli katkıları olacaktır. Bu bağlamda MÜSİAD olarak, sanayide kullanılan doğal gaz ücretlerindeki yapılan indirimler nedeniyle bütün üreticilerimiz adına ekonomi yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön