GYO

İş GYO, Marmara Park AVM arsasını ve iki parseli daha 3 milyar TL'ye satıyor! 

İş GYO tarafından Marmara Park arsası ile bitişiğinde yer alan iki adet parsel Kuzey Marmara Perakende Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılıyor. İşte satış bedeli ve şirketten yapılan o son dakika açıklaması...

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) maddi duran varlık satışı hakkında açıklama yaptı. 

İş GYO Yönetim Kurulu'nun 23 Ekim 2024 tarihli karar kapsamında; mülkiyeti şirkete ait olan İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 21 Ada, 110 parsel (üzerinde Marmarapark Alışveriş Merkezi yer alıyor) ile bitişiğindeki 102 ve 103 parsellerin satışı gerçekleştirildi. 

İş GYO'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada üst hakkı sahibi firmanın 110 no.lu parsele ilişkin ön alım hakkını kullanmayacağına ilişkin yazılı bildirim yaptığı belirtildi.

3 MİLYAR TL'YE SATILDI

İş GYO, Marmara Park arsasını ve iki parseli daha toplam 2 milyar 727 milyon 273 bin TL + KDV bedelle Kuzey Marmara Perakende Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına karar verdi. 

İş GYO, söz konusu satışın toplam KDV dahil bedelinin ise 3 milyar 300 TL olduğunu açıkladı. Satış bedelinin tamamı nakden, tapu devir tarihinde peşin olarak tahsil edilecek.

Mülkiyeti İş GYO'ya ait olan; İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 21 Ada, 110 parsel (üzerinde Marmarapark AVM bulunuyor) ile bitişiğindeki 102 ve 103 no.lu parsellerin satışı, 17 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Bu gelişmenin hemen ardından Marmara Park AVM'nin değerleme raporu yayınlandı. 

İş GYO Marmara Park AVM'nin 23 Eylül 2024 tarihi itibarıyla güncel pazar değeri 2 milyar 651 milyon 940 bin Türk Lirası, KDV dahil toplam pazar değeri ise 2 milyar 917 milyon 134 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi. 

Marmara Park AVM'nin yer aldığı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 21 Ada, 110 parselin çıplak mülkiyet niteliğinin arsa olduğu açıklandı. Şimdi Kuzey Marmara Perakende Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına karar verilen parseldeki Marmara Park AVM'nin maliki Marmarapark Gayrimenkul İnşaat ve Geliştirme A.Ş. şeklinde açıklandı. 

23 Eylül 2024 tarihinde yayınlanan değerleme raporunda "Söz konusu AVM yapısına ilişkin mevzuat doğrultusundaki yasal izinler alınmış, cins tashihi de gerçekleştirilmiştir. Fakat ilgili bina parselin üst hakkı sahibine ait ve çıplak mülkiyetin konusu kapsamında yer almıyor. Parselin çıplak mülkiyeti değerlemeye konu olduğundan ve çıplak mülkiyet sahibi arsa üzerinden (üst hakkı sözleşmesi çerçevesinde) gelir sağlıyor" ifadelerine yer verildi. 

Lüks gayrimenkul şirketinden yeni adım! İtalya İşbirliği ile markalı gayrimenkul pazarında bir ilk olacak!

Vakıfbank emekli promosyon güncelleme! Emekliler şimdi yeni rakama bakın! Vakıfbank emekli promosyonunda flaş!

İnşaatta süre ve maliyet planlaması nasıl yapılır?