GYO

Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binası, 2.7 milyar TL'ye satılacak! İş GYO'dan başka bir şirkete teklif!

İş GYO, Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binası kapsamında 2.7 milyar TL'lik satış için düğmeye bastı. Şirket, bir firmaya teklif sunulacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul satışı ön alım hakkı hakkında açıklama yaptı. 

Buna göre; mülkiyeti İş GYO'ya ait olan; İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 21 Ada, 110 parsel (üzerinde Marmarapark AVM bulunuyor) ile bitişiğindeki 102 ve 103 no.lu parsellerin satışına karar verilmişti. Konu ile ilgili ilk açıklama 17 Eylül'de yapılmıştı. 

2.7 MİLYAR TL'LİK DEV GAYRİMENKUL SATIŞI GELİYOR

İş GYO'dan dün yapılan son dakika açıklamasında da, Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binasının satış görüşmeleri sonucunda parsellerin tamamı için teklif geldiği belirtildi. Söz konusu satın alma teklifi çerçevesinde teklif sahibine parsellerin satışı yapılmadan önce;

110 no.lu parsele ilişkin İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'nin sahip olduğu ön alım hakkı çerçevesinde ilgili parselin 2 milyar 711 milyon 908 bin TL + KDV  satış bedeli ile öncelikli olarak İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'ye satışına ilişkin teklif sunulmasına ve  söz konusu 110 no.lu parselin satış teklifi kapsamında; ilgili parsele bitişik konumda  olan 102 ve 103 no.lu parsellerin toplam 15 milyon 365 bin + KDB bedel ile  adı geçen şirkete satışına ilişkin teklif sunulmasına karar verildi. 

İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.'ye sunulan teklifin kabul edilmesi halinde satış tamamlanacak. Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binasının satışında toplam bedel, 2 milyar 727 milyon 273 bin Türk Lirası + KDV olacak. 

 

MARMARA PARK AVM'NİN ARSA DEĞERİ 2.9 MİLYAR TL

İş GYO Marmara Park AVM'nin yeni değerleme raporunu da yayımladı. 23 Eylül 2024 tarihli güncel pazar değeri 2 milyar 651 milyon 940 bin TL, KDV dahil toplam değeri de 2 milyar 917 milyon 134 bin TL olarak açıklandı. 

Marmara Park AVM, İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 ada 103 ve 21 ada 110 parsellerde yer alıyor. 21 ada 110 parselin çıplak mülkiyet niteliği arsa olarak belirtildi. Bu parsel üzerinde üst hakkına konu olan ve maliki Marmarapark Gayrimenkul İnşaat ve Geliştirme A.Ş. olan Marmarapark Alışveriş
Merkezi bulunuyor. 

Değerleme raporunda "Söz konusu AVM yapısına ilişkin mevzuat çerçevesindeki yasal izinler alınmış, cins tashihi yapılmıştır. Fakat ilgili bina parselin üst hakkı sahibine ait olup çıplak mülkiyetin konusu kapsamında değildir. Parselin çıplak mülkiyeti değerlemeye konu olduğundan ve çıplak mülkiyet sahibi arsa üzerinden ( üst hakkı sözleşmesi kapsamında) gelir elde ediyor "denildi. 

İş GYO, Marmara Park AVM'nin arsasını ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

THY - Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri Arnavutköy'de 2 bin 450 bağımsız bölüm için kuralar bugün çekiliyor! 

Özak GYO 'Oscar' niteliğinde üç ödül birden kazandı!