GYO

İş GYO, Marmara Park AVM'nin arsasını ve iki parseli daha resmen sattı! 3 milyar TL'lik tapu devri tamam!

İş GYO, Marmara Park AVM'nin arsasını ve iki parseli daha 3 milyar TL'ye Kuzey Marmara Perakende Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye sattı. Tapu devri resmen yapıldı. İşte ayrıntılar...

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul satış işleminin tamamlanması hakkında açıklama yaptı. 

İş GYO, İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 21 Ada, 110 parsel (üzerinde Marmarapark Alışveriş Merkezi bulunuyor) ile bitişiğinde yer alan 102 ve 103 no.lu parsellerin satışına ilişkin tapu devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. 

Şirketten yapılan açıklamada KDV dahil satış bedelinin tamamının bugün tahsil edildiği belirtildi. 

MARMARA PARK AVM ARSASI VE DİĞER PARSELLER NE KADARA EL DEĞİŞTİRDİ? 

İş GYO, dün yayınladığı bir açıklamasında Marmara Park AVM arsası ile bitişiğinde yer alan iki adet parselin satış detaylarını paylaşmıştı. Söz konusu gayrimenkullerin, satış bedelinin nakden ve peşin alınmasıyla şartıyla Kuzey Marmara Perakende Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılacağı belirtildi. 

İş GYO, Marmara Park AVM arsası ile bitişiğinde yer alan iki adet parselin KDV dahil 3 milyar 300 Türk Lirası olduğu ifade edildi. 

MARMARA PARK AVM'NİN ARSASININ DEĞERİ NE KADAR? 

İş GYO Marmara Park AVM'nin 23 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yayınlanan değerleme raporunda, gayrimenkulün güncel pazar değeri 2 milyar 651 milyon 940 bin Türk Lirası, KDV dahil toplam pazar değeri ise 2 milyar 917 milyon 134 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Marmara Park AVM, A ve B Bloklar olmak üzere 2 blok, ayrıca AVM önünde bulunan kafeterya hacminden meydana geliyor. A blok AVM, B blok ise otopark şeklinde kullanılırken, Ab Blok'un zemin + 5 normal kat + 2 adet ara kat + çatı katından, B Blok'un da bodrum kat + zemin + 6 normal kattan oluştuğu belirtildi. 

Değerleme raporunda, Marmara Park AVM'nin yer aldığı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 21 Ada, 110 parselin çıplak mülkiyet niteliğinin arsa olduğuna, parseldeki Marmara Park AVM'nin malikinin de Marmarapark Gayrimenkul İnşaat ve Geliştirme A.Ş. olduğuna dikkat çekildi. 

Forum AVM’lerde çözülemeyen arazi düğümü!

Yuki Amy’nin yeni fiyatları resmen açıklandı! 456 bin TL'ye tam 12 taksitle elektrikli araba fırsatı!

Gram altının 4 bin 200 TL olacağı tarih belli oldu! Uzmanı uyardı! Tekrar alım fırsatı doğacak! Pusuda bekleyin...

Ege-Koop'tan İzmir'e 3 yeni proje! En az 499 bağımsız bölümlük projelerin detayları belli oldu!