06 / 05 / 2024

İş GYO'nun Batı Ataşehir operasyonu tamam!

İş GYO'nun Batı Ataşehir operasyonu tamam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., Batı Ataşehir'deki 9 bin 590,36 metrekarelik İstanbul Finans Merkezi arsasının tapusunu aldı



İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., tarafından yapılan İstanbul Finans Merkezi Arsasının Tapu İşleminin Tamamlanması hakındaki açıklama şöyle;


"13 Temmuz 2012 tarihli özel durum açıklaması ile satın alma kararı kamuya duyurulan İstanbul Finans Merkezindeki 9.590,36 m2 yüzölçümlü arsanın, alımına ilişkin ödeme yapılmış ve tapu devir işlemleri tamamlanarak arsanın mülkiyeti Şirketimize intikal etmiştir."

İş GYO, finansın kalbinin atacağı İstanbul Finans Merkezi’nde yeni projesine hazırlanıyor

Bugüne dek yaptığı yatırımlarla büyük projelere imza atan İş GYO, Varyap’tan aldığı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ndeki arazinin üzerine ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje inşa etmeyi planlıyor. İş GYO’nun, yeni finans merkezine projesiyle büyük değer katması bekleniyor.

Son dönemlerin en önemli projelerinden biri olarak lanse edilen İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) tamamı Varyap’a ait yaklaşık 10 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, üzerinde proje geliştirilmesi amacıyla İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından 93 milyon 220 bin 338 TL + KDV’ye satın alındı. İş GYO, Ataşehir ve Ümraniye sınırları içinde bulunan ve dünyanın en büyük 5 finans merkezinden biri olmayı hedefleyen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje geliştirmeyi planlıyor.

İş GYO nun Batı Ataşehir operasyonu tamam!

İFM sınırları içerisinde gerçekleştirilecek yeni proje ile ilgili bilgi veren İş GYO Genel Müdür Yardımcısı Aydan Ormancı, gayrimenkulün özellikle son yıllarda hızlı gelişmekte olan bir bölgede yer aldığına değindi.: “İFM projesi ülkemiz ve İstanbul adına pek çok yenilik ve gelişmeye fırsat tanıyacak, hem uluslararası hem de yerel kimliğimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Satın aldığımız gayrimenkulün kentin ana arterlerine yakın ve erişilebilirliğinin yüksek olmasının yanı sıra Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek uluslararası nitelikteki Finans Merkezi içerisinde yer alması ve yakın çevresinde düzenli yaşam alanlarının bulunması, yapacağımız projeyi son derece değerli kılmaktadır” diyen Ormancı şöyle devam etti: “Mevcut yürüyen projelerimizin yanı sıra İFM’de satın aldığımız arsa üzerinde geliştirdiğimiz proje ile birlikte kira gelirlerimizin 100 milyon doları aşması beklenmektedir. Amacımız yükselen kira gelirleriyle birlikte bugüne kadar düzenli olarak yaptığımız temettü ödemelerimizi artırarak devam ettirmektir.”  

İş GYO nun Batı Ataşehir operasyonu tamam!

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş da İş GYO’ya yaptıkları arsa satışı ile İstanbul Finans Merkezi’nin oluşumuna destek vermeye devam ettiklerini belirterek “Varyap olarak Ataşehir’in gelişimini yıllar önce öngördük ve bölgeye değer katacak projeler geliştirdik. İlk olarak Uphill Court Ataşehir, sonrasında da dünya çapında ödüller kazanan, dünya gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı getiren, hepsinin ötesinde yatırımcısına 3 yılda yüzde 300 oranında kazandıran Varyap Meridian’a imzamızı attık. Ataşehir’de kurulması kararlaştırılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında yer alan bu iki proje bölgenin gelişimine ciddi katkı sağladı. Burayı bir cazibe merkezi haline getiren projelerimizin, bölgenin finans merkezi olarak seçilmesine dolaylı da olsa olumlu bir etkisi oldu” dedi. 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin resmi sınırları içerisinde hayata geçirilen ilk proje olan, Emlak Konut GYO ve Varyap-Gap İnşaat ortak girişimiyle inşa edilen Metropol İstanbul projesiyle de bölgede halihazırda yer aldıklarını belirten Varlıbaş “Metropol İstanbul projemiz de bölgenin değerini arttıracak, dünya gayrimenkul piyasasının ilgisini çeken bir proje oldu. Bu anlamda finans merkezinin adının dünyaya duyurulmasında da aktif rol oynuyor, bölgenin yükselen değerine uluslararası platformlarda dikkat çekiyoruz” diyerek bölgeye verdikleri önemi vurguladı. 

Varlıbaş, “Finans Merkezinin en merkezi yerinde bulunan arazimizi Türkiye’nin en prestijli kurumlarından İş GYO’ya satarak Finans Merkezine en doğru ekonomik aktörlerden birisinin daha gelmesine vesile olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Her açıdan çok önemli bir satışla Varyap olarak bölgenin ve Finans Merkezi’nin gelişimine katkımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Bilindiği üzere bölgede son yıllarda konut projelerinin yanı sıra prestijli karma projelere de yatırım yapılıyor. Finansal kuruluşların kümeleneceği alan dışında, istihdam sağlanan kişilerin ikamet ihtiyacını karşılayacak konut alanları, ulaşım, teknoloji, alt yapı, sosyal ve kültürel alanlar bölgede gelişecek. Ataşehir'de 800 bin metrekare üzerine kurulacak ve 3.5 yılda 4.5 milyar liralık bir yatırımla tamamlanacak olan İFM’nin ise 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor. Tem otoyoluna 400 metre, D100 karayoluna 2,50 km, Boğaziçi Köprüsü’ne 7,5 km, FSM Köprüsü’ne 10,5 km, Atatürk Havalimanına 25 km, Sabiha Gökçen Havalimanına ise 20 km mesafede konumlanacak İFM’nin ülkemizin uluslararası piyasada konumu değişmekle kalmayıp, bölgedeki yaşam standartlarını da değiştirmesi bekleniyor.

İş GYO nun Batı Ataşehir operasyonu tamam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.’nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak İMKB’de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO’nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiştir. 2012 yılı birinci çeyreği itibarıyla Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık %39’u ofis, %25’i alışveriş merkezi, %8’i otel, %9’u arsa, %12’si gayrimenkul projeleri ve %7’si para ve sermaye piyasası araçları şeklindedir. Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM,  Ankara  İş Kulesi, Maslak Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay, Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Taksim Binası, Real Hipermarket, Mallmarine AVM, Marmarapark AVM, turizm sektöründe ise Seven Seas Oteli, Lykia Lodge Kapadokya Otel, Club Magic Life Kemer Imperial Otel portföyünde yer alan gayrimenkullerdir. Daha fazla bilgi için http://www.isgyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Varyap

Varyap; Varlıbaş Holding’in gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik kuruluşu olarak 1975 yılında kuruldu. İş modelinde finansman, inşaat, pazarlama ve satış gibi aşamaları da içeren Varyap, gayrimenkul geliştirme faaliyetinde önemli bir deneyime sahiptir. Toplam 1000 çalışanıyla; altyükleniciler ve çözüm ortakları dahil 10.000’den fazla kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayan Varyap yurtiçindeki başarılı projelerinde dünyanın çokuluslu firmalarıyla işbirliği yapmış Türkiye’nin lider inşaat şirketlerinden biridir. 2010 yılında Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Dünyanın En İyi Mimari Projesi seçilen Varyap Meridian, Avrupa’nın en yüksek yapılarından Metropol İstanbul, Türkiye’nin en prestijli projelerinden İstanbul Adliye Sarayı, Türkiye’nin UEFA kriterlerine göre yapılmış ilk stadyumu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena, Ankara Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası gibi yapılarda Varyap imzası bulunmaktadır. Varyap’ın dünyada tek tesiste bir seferde en fazla deprem izolatörü kullanılan Erzurum Sağlık Kompleksi, Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi gibi taahhüt projelerinin inşaatı da devam ediyor. Ayrıntılı bilgi için: www.varyap.com 




Geri Dön