02 / 05 / 2024

İş kazalarını azaltacak tedbir: Güvenli İskele Projesi!

İş kazalarını azaltacak tedbir: Güvenli İskele Projesi!

Metin Güler, 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldiğini, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için tedbir alınmasının şart olduğunu söyledi ve ekledi: "Güvenli İskele Projesi sayesinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak."



Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Metin Güler, inşaat sektörünün ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de ekonominin vazgeçilmezi olduğunu söyledi. 

Yaşanan iş kazalarından üst şuayı inşaat sektörünün aldığını belirten ETO Başkanı Güler, devletin denetim ve yaptırımlarına rağmen iş güvenliği konusunda yeterli özenin gösterilmediğim ifade ederek. şöyle devam etti: 


ÖNEMLİ OLAN İNSAN HAYATI 

"Türkiye'de 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldi. İş kazalarında bin 360 kişi haya tını kaybetti. İş kazası sonucu ölümlerden 52 l'i inşaat sektöründe gerçekleşti. Ölümle sonuçla nan kazaların yaklaşık yüzde 39'u ne yazık ki inşaat sektöründe meydana geldi. 2013 yılında Eskişehir'de ise iş kazası nedeniyle 19 vatandaşımız yaşamını yitirdi. İş kazaları gerekli önlemleri almamaktan kaynaklanıyor Hiç kaza yaşanmayacağı düşünülerek, tedbir elden bu alanca, olan öncelikle cana oluyor. Çalışanların güvenliği her şeyden önce gelmektedir. Çünkü esas olan insan hayatıdır. İşte bu Güvenli İskele Projesi saye sinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak." 


EĞİTİMLER DEVAM EDECEK 

İş güvenliği konusunda Eskişehir Ticaret Odası'nın büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Başkan Metin Güler. "2015 yılında gerçekleştirilen Güvenli İskele. İskelede Güvenlik projesinin ilk eğitimi Odamızın işbirliği ile düzenledi. Odamız bünyesindeki ETO Akademi aracılığı ile 2013 yılında ve 20 M yılında iş güvenliği konusunda toplam 5 kez eğitim düzenledik. Bu eğitimle re binden fazla üyemiz ve çalışanı katıldı. Bu konudaki eğitimlerimize ilerleyen dönemlerde de devam edeceğiz. Her fırsatta iş güvenliğinin önemine dikkat çekmeyi sürdüreceğiz. Bugün gerçekleştirilen eğitimin de çok faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu. 


Hürriyet İnşaat Emlak


Geri Dön