09 / 05 / 2024

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!

Mayıs 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da resmen belli oldu. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada iş yeri kira artış oranları üreticileri zorladığını söyledi.



Pek çok kişi tarafından merakla beklenen 2023 yılı Mayıs ayı Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da resmen netlik kazandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2023 yılı Mayıs ayı verilerine göre iş yerlerinin kira artış oranları yüzde 63,72 şeklinde belirlendi.

Konutlarda ise yüzde 25'lik zam sınırının devam etmesi bekleniyor

Konu ile ilgili olarak verile detaylara göre, konutlarda ise Temmuz 2023 tarihine kadar Kira Artış oranları yüzde 25 olarak yapılıyor. Paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu tarihten sonra da Temmuz 2024 yılına kadar kira artışlarının yüzde 25'te sabit tutulması bekleniyor. 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay: “Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber iş yerlerindeki kira artış oranı 63.72 olarak belirlendi. Konutlarda da yüzde 25 olan kira artış sınırının Temmuz 2023’ den sonra da sabit tutulması bekleniyor.” diye konuştu.

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!


İŞ YERLERİNDEKİ KİRA ARTIŞ ORANLARI ÜRETİCİYİ ZORLUYOR

Ayrıca verilen detaylara göre, iş yerlerindeki kiracılar, kira artış oranlarından şikayetçiler. İş yerlerinde de konutlarda olduğu gibi yüzde 25 kira artış sınırı olmadığı için kiracılar da mağdur durumda. 

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay: “İş yerlerindeki kira artışı üretim yapan kiracıyı zor duruma düşürüyor. Karlılık oranının düşmesinden, kira rakamlarının ve artış oranlarının yükselmesinden şikayetçiler.” diye konuştu

 

KONUTTAKİ KİRA ARTIŞ SINIRI EV SAHİBİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜYOR

Konuttaki kiracılar için yüzde 25 kira artış sınırı uygulanıyor. Fakat söz konusu bu uygulamayı sahada her konut sahibi uygulamıyor. Gayrimenkul Uzmanı, Tügem üyesi Gülcan Altınay, ev sahiplerinin de artan enflasyon rakamlarının karşısında, kiralarında uyguladıkları yüzde 25’lik artışın az kaldığını belirttiklerini dile getirdi.

KİRA ARTIŞ ORANLARI ÜRETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ

Kira artış oranlarının artması esnafı da kara kara düşündürüyor. Verilen detaylara göre, üretici kiralık yer bulmakta sıkıntı çekiyor. 

Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada üreticinin arsaların kira fiyatlarındaki artış nedeniyle kiralık işyerlerine yöneldiğini kaydederek, kiralık iş yerlerinde talebin artmasıyla birlikte arzda sıkıntı yaşandığını söyledi. Açıklamasında bunun da iş yerleri kiralarının artmasını beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Üretici karlılık oranının düşmesinden şikayetçi. Yapacakları üretimi artırmayıp mevcut olanı korumaya yöneleceklerinden bahsediyorlar.” dedi.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı personel alımından son dakika gelişmesi!


Geri Dön