06 / 05 / 2024

İşadamı Lütfü Yücelik köyüne okul yaptırdı!

İşadamı Lütfü Yücelik köyüne okul yaptırdı!

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erzurum Çimento Sanayi (ERÇİMSAN) Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, doğum yeri olan Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde, oğlu adına ana okulu yaptırdı...




Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erzurum Çimento Sanayi (ERÇİMSAN) Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, doğum yeri olan Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde, oğlu adına ana okulu yaptırdı. Okulun açılışı ve karne töreni birlikte gerçekleştirildi.


İş adamı Lüftü Yücelik, eğitime katkı sunmaya devam ediyor. ERÇİMSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, geçen yıl Aşkale ilçesinde yaptırdığı 200 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun ardından, doğduğu köye ana okulu yaptırdı. Yücelik, 2004 yılındaki depremde ağır hasar gören 2 derslikli köy okulunu 2005 yılında yeniden yaptırmıştı. Birleştirilmiş sınıflı ilkokulun bitişiğine tek derslikli anaokulu yaptıran iş adamı Lütfü Yücelik, eğitime önem verdiklerini ifade etti. Mevcut okulun tadilatını ve tefrişatını da gerçekleştirdiklerine değinen Yücelik, "İnsan doğduğu yere yatırım yapınca mutlu oluyor. Kolej ayarında bir okul ve anaokulu yaptık köyümüze. Yavrularımız daha iyi eğitim alsınlar diye. Holding olarak eğitime önem veriyoruz. Bu alanda yaptığımız yatırımlarda tanıtım ve reklamdan uzak kalıyoruz. Bu tür yatırımları devletten beklememek gerek. Eğitime verdiğimiz destekte bizlere katkıda bulunan iş adamları Ahmet Karadayı, Zeki Adil'e ve diğer yatırımcılarımıza da teşekkür ediyorum." dedi. Toplamda 38 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, 11 talebe de anaokuluna devam ediyor.


Vali Ahmet Altıparmak, hizmet ve eğitimde hoş bir sada bırakan yatırımcılara teşekkür etti. Vali, iş adamı Yücelek'in köyüne yaptırdığı okulun örnek oluşturmasını istedi. Türkiye'nin önemli holdinglerinden birisine başında olan Yücelik'ten sosyal sorumluluk kapsamında eğitime yeni katkılarda bulunmasını beklediklerine işaret eden Vali Altıparmak, "Bu kubbede hoş bir sada bırakmak nasip işi. Herkese böyle hoş bir sada bırakmak nasip olmuyor. Üniversitede okuyan kız öğrenciler için pansiyon yurt yaptırıyoruz. Sayın Yücelik'ten buraya da katkı sunmasını bekliyoruz." diye konuştu.


Erzurum Olay Gazetesi


Geri Dön