İşbir Yatak'tan Türkiye Omuriliği Felçlileri Derneği'ne akülü tekerlekli sandalye!
Spora ve sporcuya destek olan İşbir Yatak, 'Adım Adım' isimli sivil toplum kuruluşunun da katıldığı 'Uluslararası Runtalya Maratonu'nda koşan 41 yaşındaki Başak Çankayalı'nın yardımseverlik koşusuna sponsor oldu.
36 ülkeden 1100 yabancı, 4 bin 985 kişinin katıldığı Runtalya Maratonu'nun 9'ncusu geçtiğimiz gün yapıldı. Spora ve sporcuya destek olan İşbir Yatak, 'Adım Adım' isimli sivil toplum kuruluşunun da katıldığı 'Uluslararası Runtalya Maratonu'nda koşan 41 yaşındaki Başak Çankayalı'nın yardımseverlik koşusuna sponsor oldu. 2 yıl önce doğum yapan ve uzun zamandır bu koşuya hazırlanan Başak Çankayalı, koşuyu kendi yaş kategorisinde 69’ncu olarak tamamladı. 'Runtalya Maratonu'nda toplanan bağışlarla Türkiye Omuriliği Felçlileri Derneği'ne akülü tekerlekli sandalye alındı.
Yıllardır Türkiye'deki tüm maratonlara katılan ve koşarak bağış toplayan, çeşitli kurumlarda profesyonel olarak çalışanlardan oluşan Adım Adım isimli sivil toplum kuruluşunun koşucuları, 2 Mart Pazar günü Antalya'da düzenlenen 'Uluslararası Runtalya Maratonu'nda koştu. Koşuda, kendi fiziksel güçlerini ve sosyal çevrelerini seferber edip ihtiyaç sahiplerine yıllardır hizmet götüren koşoucuların tek amacı yardımın koşul gerektirmediğini göstermek. Her meslekten insanın bulunduğu 4.000 kişilik oluşumun arasında birçok CEO, yönetim kurulu üyesi ve üst düzey yöneticiler de bulunuyor. Bu sene sadece sponsorlukla yetinen İşbir Yatak, önümüzdeki yıllarda Adım Adım Oluşumu ile beraber kurum olarak yardımseverlik koşularına katılacak.
Adım Adım Hakkında
2007 yılından bugüne, 2.900 adet yardımseverlik koşusuna katılarak, 34.000 bağışçıdan 4,700,000 TL bağış topladı ve 26.000 kişiye yardımcı oldu. Her bir AA sporcusu, “sadece koşarak” 15 kişiye yardım etti. Yurt dışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım başta uzun mesafe koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor. Bu yöntemle başta büyük maraton organizasyonları olmak üzere hemen hemen tüm dünyadaki spor yarışlarında çeşitli sosyal projeler, girişimler için her yıl milyarlarca dolar bağış toplanıyor. İlk yardımseverlik koşusu 2008’te yapıldı. Kısa sürede çığ gibi büyüdü, hem üye sayısı hem de yarattığı kaynaklar her yıl katlana katlana arttı. Başta Vodafone İstanbul Maratonu ve Runtalya Maratonu’nun en büyük katılımcı grubu oldu.