06 / 05 / 2024

İşçi adına asgari ücret masasına oturan Türk-İş Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çıkış! 'O rakamlarla pazarlık yapmam'

İşçi adına asgari ücret masasına oturan Türk-İş Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çıkış! 'O rakamlarla pazarlık yapmam'

Şu ana kadar iki kere bir araya gelen asgari ücret tespit komisyonunda henüz bir rakam teklif edilmedi. Hükümet kanadı komisyonun bir sonraki toplantısında bir rakam üzerinde uzlaşmaya  gidileceği yönünde açıklama yaptı.



Asgari ücret pazarlıklarında masada işçi tarafını temsil eden Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak'tan ilginç bir açıklama geldi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, TÜİK'in açıkladığı rakamlara hiç kimsenin inanmadığını, kendilerinin de inanmadığını kaydetti. Kavlak, "2023 sözleşmesi geliyor. Ben artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam. O rakamlarla pazarlık yapmam" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön