27 / 04 / 2024

Işıklar Klinker Tuğla ihracatını artıracak!

Işıklar Klinker Tuğla ihracatını artıracak!

20'yi aşkın ülkede 35 civarında bayisi bulunan Işıklar Klinker Tuğla Grubu, ihracatta yüzde 40 seviyelerini yakalamayı hedefliyor. Işıklar Klinker Tuğla Grubu, bayi sayısını artırmayı planlıyor...



20'yi aşkın ülkede 35 civarında bayisi bulunan Işıklar Klinker Tuğla Grubu, ihracatta yüzde 40 seviyelerini yakalamayı hedefliyor. 20"yi aşkın ülkede 35 civarında bayisi bulunan Işıklar Klinker Tuğla Grubu, bu sayıyı artırmayı planlıyor. 


Firma ayrıca ihracatta yüzde 40 seviyelerini yakalamayı hedefliyor. Baron da faaliyetlerini yürüten, ülke genelinde 130 civannda bayi ile çalışan ve yüzde 70"lere varan pazarpayı olan şirket, ihracat oranlarım artıracak. Firmanın çalışmaları hflkkmria bilgi veren Işıklar Klinker Tuğla Grubu Genel Müdürü Özgür Üzeltürk. dünyanın en geleneksel malzemelerinden birisi olan tuğlanın hızla değişen inşaat sektörünün ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlanmasına vönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Tuğlanın kullanım alanlarını çeşitlendirmek için araştırmalar yürüttüklerim söyleyen Üzeltürk, "Kuruluşumuzun 40'ıncı yılını kutuluyoruz. Bir yandan bin 200'den fazla çeşidi bulan ürün grubumuzun Anadolu'nun her bir noktasına ulaşması ve sergilenmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşırken; bir yandan da yurtdışında yaptığımız stratejik ortaklıklarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi."Tuğla, insanoğlunun varoluşundan bu yana modasını hiç kaybetmedi" ifadelerini kullanan Üzeltürk "Tuğla şekil değiştiriyor, teknolojisini yeniliyor ve her zaman moda olmaya devam ediyor. 


Bu anlamda kendimizi çok şanslı görüyoruz. Çünkü en modern yapılarda bile büyük bir istekle kullanılan, doğaL sempatik bir malzeme üretiyoruz. Önümüzdeki yıllarda tuğlanın öneminin daha da artacağım düşünüyoruz" diye konuştu. "Sektörümüzde detaylar önemli, insanlar duvar kesitini birebir görmek istiyorlar'' bilgisini veren Üzeltürk. "Önümüzdeki dönemde bayilerimizle, sergileme anlamında çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İstanbul'da Maslakta içinde showroomların olacağı bir stok alanı oluşturuyoruz. Burada tasarımcılar, bütün ürünlerimizi detaylarıyla görebilecekler. En büyük hedefimiz ise Türkiye'nin her bir noktasına malzemelerimizin ulaşılabilirliğini artırmak dedi. Yurtdışı Maliyetlerine de değinen Üzeltürk özellikle Irak. İran. Suudi Arabistan. Kuzey Afrika pazarlarında iddialı olduklarını söyledi.

 

Yurtdışı pazarlarında daha da fazla rol alacaklarım açıklayan Üzeltürk. Geçtiğimiz dönemde Selanik'te kurulu ve Avrupa'nın en önemli fabrikalarından biri olan Kebe ile stratejik bir ortaklık gerçekleştirdik. Fabrika. lokasyonu itibarı ile bizim ana pazarlarımızdan biri olan Marmara Bölgesi'ne çok yakın. Neredeyse Baron' daki fabrikamızla aynı mesafede. Selanik'in de bir liman şehri olması çok büyük avantaj, biz de bu avantajı kullanmak istiyoruz. Toplam ciromuzun yüzde 25"im ihracat oluşturuyor. Bu, tuğlacılar için önemli bir rakam: çünkü ağır bir malzeme ve hem yurtiçi han de yurtdışı nakliye bedelleri oldukça yüksek" diye konuştu. 




Ankara Ticari Hayat


Geri Dön