07 / 05 / 2024

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

Geçtiğimiz yılı yüzde 200'e yaklaşan getiriyle kapatarak, tarihi bir rekora imza atan İstanbul'da BIST 100 endeksi için yorum yapan uzmanlar, 2023 için ne yazık ki, çok parlak yorumlar yapmadı.Peki bu sene borsada ilgi gören sektörler hangileri olacak, hangi hisseler takip edilmeli?



HANGİ HİSSELER ÖN PLANA ÇIKABİLİR?

Cömert, model portföylerinde bankaların ağırlığının BIST 100 endeksinin iki puan üzerinde ve yüzde 14 seviyesinde olduğunu belirterek, Cömert, şöyle devam etti:

“BIST 100 Bankacılık endeksinde güçlü temel göstergelere sahip ve yüksek öz kaynak kârlılığı üretebilen bankalardan Akbank ve Yapı Kredi'yi beğeniyoruz. Bunun dışında, güçlü kârlılık odaklı stratejisi ve yeni yatırım planları doğrultusunda Sabancı Holding'i cazip buluyoruz. Ayrıca sanayi tarafında, dinamik fiyatlama modeli ve kapasite artışıyla birlikte büyüme hikayesi olan Şişecam'ı ön plana çıkarıyoruz.

Bir diğer bir sektör perakende tarafında, defansif yapı ve yüksek getiri potansiyeli ile Mavi ve yeniden büyüme hikayesi yaratabilecek potansiyele sahip Yataş tercihlerimiz arasında. Diğer yandan, başarılı 2022 sonrasında, yolcu trafiği tarafında güçlü ivmenin devamını beklediğimiz Türk Hava Yolları havacılık sektöründe beğendiğimiz hisselerden. Diğer taraftan gıda tarafında ise, Özbekistan'ın (CCBU) artan katkısı ve iskontolu çarpanlar ile Coca-Cola ön plana çıkmakta.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön