07 / 05 / 2024

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

Geçtiğimiz yılı yüzde 200'e yaklaşan getiriyle kapatarak, tarihi bir rekora imza atan İstanbul'da BIST 100 endeksi için yorum yapan uzmanlar, 2023 için ne yazık ki, çok parlak yorumlar yapmadı.Peki bu sene borsada ilgi gören sektörler hangileri olacak, hangi hisseler takip edilmeli?



BAŞKA ALTERNATİF BULUNMAMASI NEDENİYLE  OLUMLU SEYİR DEVAM EDEBİLİR

İşin uzmanı tek tek saydı! Borsada bu sene hangi hisseler öne çıkabilir?

Cömert, hisse fiyatlarını etkileyen temel iki faktörün, kar büyümesi ve çarpan artışı olduğunu, 2023'te kâr büyümesi momentumunun azaldığını ancak düşük reel faiz ortamının yaratmış olduğu sınırlı alternatif yatırım imkanlarının (mevduat, döviz), hisse piyasasını oldukça cazip hale getirdiğini hatırlattı.

Bu durumda hisse çarpan seviyelerinin artık daha üst bir noktada oluşmasını makul bulduklarını kaydeden Cömert, “Güncel verilere göre 5.0x seviyesinde olan BIST 100 endeksi F/K seviyesinin ilk aşamada son 5 yıl ortalaması olan 7.1x seviyelerine yakınsamasını olası buluyoruz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön