09 / 05 / 2024

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!



DOĞALGAZ YARDIMI 1 SEFERLİK Mİ?

Doğal gaz faturalarına gelen yüksek fiyatlarından sonra yapılması açıklanan doğal gaz tüketim desteği 900 ile 2500 lira arasında değişir. Doğal gaz destek ödemeleri yılda iki kez olmak üzere gerçekleşirken ilk ödeme mart ve nisan ayında gerçekleşmektedir.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ NEREYE YATAR?

Doğalgaz desteğinden yararlanmak için kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli olacaktır. Böylelikle de ödemelerini vatandaşlar PTT’den alabilirler.

DOĞAL GAZ YARDIMI PARASI NAKİT OLARAK ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nakit olarak alınamaz. Doğalgaz Tüketim Desteğinden hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan kişiler yararlanabilir. Doğalgaz yardımı alan vatandaşlar faturalarını PTT şubelerinde ödediklerinde destek tutarı bağlı olarak indirim uygulanarak fatura ödenmektedir.

ISINMA DESTEĞİ NEREDEN ALINIR?

Doğalgaz desteği yardım başvurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yapılacak olan başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi aralık ayında vatandaşların hesabına yatırılmıştı. Bir sonraki doğal gaz ödemesi de şubat ayı içinde hesaplara yatırılacağı açıklandı.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR?  

Doğal Gaz tüketim desteği bu sene hayata geçirildi. Doğal gaz tüketim desteğinde, kış dönemi ödemeleri kasım ayında verilmeye başlanmıştır.

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?Paylaşılamayan miras nasıl satılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön