29 / 04 / 2024

İskenderun Nüfus Müdürlüğü binası restore ediliyor!

İskenderun Nüfus Müdürlüğü binası restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata,İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile birlikte Vali Ata, İlçe Nüfus Müdürlüğü Binası’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.




İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata,İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile birlikte Vali Ata, İlçe Nüfus Müdürlüğü Binası’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye olarak her zaman kamu kurum ve kuruluşlar ile iletişim halinde olduklarını belirterek,” İskenderun her anlamda gelişen, değişim gösteren bir şehir. Bu anlamda kamu binaları da halkımızın ihtiyaçlarını daha rahat karşılaması noktasında çağın şartlarına göre yenileniyor, tadilatları ve restarasyonları yapılıyor. Halkımız hizmetlerin en güzelini hak ediyor.”dedi.


ASLINA UYGUN RESTORE EDİLİYOR


İlçe Nüfus Müdürlüğü Binası’nın tarihi dokuyu koruma ve yaşatma çalışmaları kapsamında  gerekli güçlendirmeler yapılarak aslına uygun bir şekilde restore edildiğini belirten Vali Ata ise, bu çalışmalar tamamlandığında İskenderunlu hemşehrilerimizin mimari yapısıyla göz dolduran  bu güzel binada en yeni teknoloji ile nüfus hizmetlerine rahatlıkla erişeceğini dile getirdi.


 İlçe Nüfus Müdürlüğü’ndeki incelemelerin ardından Vali Ata,İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,Kaymakamlık binası olarak tanzim edilecek olan eski Adliye Binasında inceleme yaptı.


ESKİ ADLİYE BİNASI RESTORE EDİLECEK


İskenderun’un dört dörtlük, tarih ve kültür kokan bir kaymakamlık binasına kavuşması için çalışmaların süratle tamamlanması talimatını veren Vali Ata, ‘’Çok zengin bir kültürel mirasa sahip olan ilimizde, mimarlık tarihi evreleri  çısından oldukça önem teşkil eden, estetik değere sahip kültür varlıklarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için eserlerin onarımı ve korunması oldukça önem taşımaktadır.’’ değerlendirmesinde bulundu.



İskenderun Belediyesi



Geri Dön