10 / 05 / 2024

Zeytinburnu Nüfus Müdürlüğü binasının nereye inşa edileceği belli oldu!

Zeytinburnu Nüfus Müdürlüğü binasının nereye inşa edileceği belli oldu!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi nüfus müdürlüğünün yeni binası, ilçede bulunan okul bahçesine yapılacak. Binanın inşaatı için 18 Haziran 2019'da ihale yapılacak.



Zeytinburnu Nüfus Müdürlüğü'nün yeni binasına, yer bulunamayınca okul bahçesine yapılmasına karar verildi. Cevizlibağ’daki meslek lisesinin bahçesine yapılacak olan nüfus binasının inşaatı için 18 Haziran 2019 tarihinde ihale düzenlenecek. 

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü, Zeytinburnu’nda yaptırılacak nüfus müdürlüğü binası için, 'Zeytinburnu Kimlik İşlem Merkezi Yapım İşi' adı altın bir ihale açtı. Yeni nüfus müdürlüğü binası ihalesi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulüne göre gerçekleştirilecek. 

İhale ilanında bulunan bilgiye göre, işi üstlenecek olan ile sözleşme imzalandıktan 8 ay sonra inşaatın bitirilmiş olması gerekiyor.

İmar planları değiştirilsin

Nüfus müdürlüğü binasının yapılacağı arazi, Zeytinburnu Belediyesi’nin yürürlükte bulunan imar planlarına göre, 'Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı'nda yer alıyor. Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesi konumundaki kısım yaklaşık bin 600 metrekare alana sahip. Lisenin otoparkı olarak kullanılan alana, çatı katıyla birlikte 4 katlı bina inşa edilecek. Binanın inşaatı toplam 4 bin 356 metrekare üzerinde gerçekleşecek.

Nüfus müdürlüğü binasını, okulun bahçesine yapabilmek için imar planlarında değişikliğe gidilmesi gerekiyor. Ancak henüz imar planlarında bir değişiklik yapılmadı. Yeni imar planı için ilk önce üst ölçekli planlarda değişiklik yapılması ve bu değişikliğin de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayında geçmesi gerekiyor. Daha sonra bu değişikliğe uygun, uygulama imar planı değişikliği yapılarak Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak.


Geri Dön