İSKİ açıkladı! İstanbul'daki barajların doluluk oranı yükseldi...
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) açıkladığı verilerine göre, 11 Kasım 2023'te yüzde 16.18 seviyelerine kadar düşen barajlardaki doluluk oranı yüzde 24.54'e kadar çıktı. İşte 25 Kasım 2023 itibarı ile barajlardaki doluluk oranında son durum ve ayrıntılar...
İstanbul'da, son yağışların barajları ne dar etkilediği merak ediliyor. Meteoroloji, AFAD ve İstanbul Valiliği'nden tarafından İstanbul için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu kapsamda aralıklar ile sağanak yağışın yağmasının ardından işte İSKİ verileri ile barajlardaki doluluk oranlarında son durum...
İstanbul'da şiddetli sağanaktan önce 11 Kasım Cumartesi günü, barajların doluluk oranı yüzde 16.18'di. 25 Kasım 2023 itibarı ile barajlardaki doluluk oranı 24.54'e kadar yükseldi.
Barajlardaki doluluk oranları
- "Alibey Barajı yüzde 29.72 oranında.
- Büyükçekmece Barajı yüzde 8.86 seviyesinde.
- Darlık Barajı yüzde 38.75 oranında.
- Istrancalar Barajı yüzde 36.04 seviyesinde.
- Kazandere Barajı yüzde 6.03 oranında.
- Elmalı Barajı yüzde 45.89 seviyesinde.
Ömerli Barajı yüzde 46.98 oranında.
Pabuçdere Barajı yüzde 2.63seviyesinde.
Sazlıdere Barajı yüzde 8.94 oranında.
Terkos Barajı yüzde 12.61 ".seviyesinde.
BARAJ NEDİR? VE NE İŞE YARAR?
Baraj nedir ve ne işe yarar? Barajlar, insanlara içme, kullanma ve sanayi suyu sağladığı gibi sulama suyu da sağlamaktadır. Ayrıca, balıkçılık ve rekreasyon olanakları sağlamaktadır, barajlar, hidroelektrik enerji elde edilmesini sağlarlar. Öte yandan, nehirlerde suyun kontrolünü sağlar. Barajlar aynı zamanda insanları taşkın tehlikelerinden korur. Barajlar sulama suyu temin ederler.
BİR BARAJIN ÖMRÜ NE KADARDIR?
Barajlar 50-100 sene gibi uzun süre faydalanılmak için yapılan yapılardır. İnsan hayatına önemli katkıları vardır. Buna göre, çok dikkatli ve kapsamlı inceleme ve araştırmalar sonrasında projelendirilip yapımına karar verilen barajların yapılması için de büyük yatırımlar gerekmektedir.