13 / 05 / 2024

İskoçya'daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

İskoçya'daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

İskoçya'nın batı kıyısı açıklarındaki Barlocco Adası, minimum 150 bin sterlin (3 milyon 670 bin Türk Lirası) fiyatla satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...



Independent Türkçe'de yer alan habere göre; İskoçya'daki Barlocco Adası için internette verilen ilana göre, adada insan elinden çıkma tek yapı, hayvancılığa uygun bir taşkın göleti bulunuyor. 

Adanın vadettiği şeyler arasında İskoç kıyı şeridinin göz alıcı manzarası, çakıllı bir plaj ve keyif sürülebilecek bozulmamış bir doğal ortam yer alıyor.  

İnsanlar adaya gelgitin düşük olduğu zamanlarda yürüyerek veya ATV'yle, diğer zamanlardaysa tekneyle ulaşım sağlayabiliyor. 

İskoçya daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

Bu nitelikler, bozulmamış bir doğa parçasına sahip olmanın cazibesine kapılan dünyanın dört bir yanından 50'den fazla alıcı adayı oluşturdu. 

Adanın satışı ile ilgilenen emlakçı David Corrie, The New York Times'a yolladığı e-postada bu düzeyde bir ilginin kendisini şaşırtmadığının altını çizdi. 

Corrie, söz konusu iletide "Bunlar genellikle tarihi çiftlikler veya arsalarda bulunan ve muhtemelen artık kullanılmayan mülkler. Dünya çapında arazi kullanımının değişmesine ve insanların toprakla yeniden bağ kurmak istemesine odaklanılması, bu tür mülklerin yeni bir pazar yarattığı ve bu pazarda değer bulduğu anlamına geliyor" diyerek, buranın İskoçya'nın en güzel manzaralarından bazılarına, doğal kıyı şeridine ve geniş ormanlara sahip ve nüfus yoğunluğu çok düşük olan, genellikle gözden kaçırılan bir alan olduğuna dikkat çekti.

İskoçya daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

Güneye bakan yaklaşık 160 kilometrelik bir sahil şeridine sahip bölgenin 19. ve 20. yüzyıllarda pek çok sanatçıyı eşsiz manzarası ve doğal ışığıyla çektiğini belirten Corrie'ye göre, firmasının ilgilendiği yakınlardaki Little Ross Adası'nın satışı "şu anda deneyimlediklerine benzer bir modelde" ilerlemiş ve "büyük oranda ilgi toplamıştı. 

Adaya hafta boyunca daha fazla teklif gelmesini beklediğini belirten Corrie, bölgenin manzarası ile doğal ışığının eşsiz olduğunu yineledi. 

Alıcı adayları mühürlü teklifler yoluyla en iyi fiyatlarını sunacak ve adaya sahip olan muhtemelen adada pek fazla değişiklik yapamayacak. 

Kayalık çıkıntı, kumul otlakları ve büyük deniz kuşu kolonilerini içeren bozulmamış doğallığıyla ön plana çııkan Borgue Sahili, Özel Bilimsel İlgi Alanı içinde bulunuyor. Hükümet yönergeleri, bu özel sahaları "ulusal olarak önemli doğal alanlar" olarak nitelendiriyor ve bu alanlarda imar katı sınırlandırılıyor. 

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

TOKİ, 2002'den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

Beyaz ete yüzde 20'lik büyük zam kapıda! Tavuk fiyatları 200 liraya dayanacak! 


Geri Dön