28 / 04 / 2024

TOKİ, 2002'den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

TOKİ, 2002'den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 1984 yılında kurulduğunu ve 2002'ye kadar 18 yılda 143 bin bağımsız bölüm ürettiğini, 2002'den bu yana ise 1 milyon 200 bin konut ürettiğini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Kemal Bey'e şunu sormak lazım; Kemal Bey bu süreçte gerek genel başkanlığı sürecinde gerek onun öncesinde hiç Toplu Konut İdaresi Başkanlığının inşa ettiği konutlarına gidip vatandaşımızla görüşmüş mü? İftiralarla bahanelerle algı üreterek vatandaşımızın aklını çelmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

TOKİ, 2002 den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nda son başvuru sayısının sorulması üzerine Bakan Murat Kurum, şu ana kadar 63 bin 600 binanın başvuru yaptığını söyleyerek, bunun 367 bin bağımsız bölüm olduğunu söyledi. bakan Murat Kurum, "Bu dörtle çarparsanız yaklaşık 1 milyon 200 binin üzerinde insana tekabül ediyor." dedi.

Yaptığı açıklamada Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Fatih, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Ataşehir ve Kadıköy'den yoğun bir başvuru olduğunu dile getiren Bakan Kurum, en çok başvurunun ise yaklaşık 42 bin bağımsız bölümle Bahçelievler'den yapıldığını, bunu 22 bin 800 bağımsız bölümle Avcılar'ın izlediğini dile getirdi.

"Metrekare kaybı olacak mı?" sorusuna da cevap veren Bakan Kurum, parsele ve vatandaşın talebine göre projeler çizeceklerini, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salonların standart olduğunu, metrekare değişikliğine göre maliyetin artıp azalabileceğini, yine yarısını devletin karşılayacağını söyledi.


Geri Dön