28 / 04 / 2024

İŞKUR duyurdu: 330 TYP işçi alımı yapacak! En az 11.500 TL maaşla temizlikçi alınacak

İŞKUR duyurdu: 330 TYP işçi alımı yapacak! En az 11.500 TL maaşla temizlikçi alınacak

İş arayanlar ya da işçi arayan kurumlar İŞKUR'a başvuruyor. İŞKUR iş arayanlar için ilan yayımladı. 330 TYP işçi alımı yapacak. En az 11 bin 500 lira maaşla temizlikçi alınacak.



İŞKUR, Türkiye genelinde Toplum Yararına Program (TYP) dahilinde gerçekleştirilecek olan personel alımlarını duyurdu. Kasımda paylaşılan ilanlara göre, 3 farklı ilde toplamda 530 TYP personeli alınacak. 

TYP tarafından yapılacak olan personel alımı, toplumun çeşitli kesimlerine dair hizmetlerin güçlendirilmesini planlanıyor. 

Söz konusu alımlar, istihdamın artırılmasına ve işsizlikle mücadele katkı sağlamayı hedefliyor. Öte yandan TYP personeli alımları,  sosyal projelerin ve yerel hizmetlerin desteklenmesi için de önemli bir fırsat sağlıyor.

Takvim'in haberine göre, TYP kapsamında ülke genelinde üç farklı şehirde geçici süreli personel alımları yapılacak. Bu noktada sağlanan istihdam fırsatları, geçici madde 5 hükümleri kapsamında 9 aylık çalışma süresiyle sınırlı olacak.

Kasımda ülke genelindeki çeşitli Valilikler, Kaymakamlıklar ve İl Özel İdareleri tarafından gerçekleştirilen TYP Personel alımları devam ediyor. Bu noktada güncel ilanlara başvuru yapma şansı olan adaylar, istenilen tarihler içerisinde başvurularını tamamlamışlardır.

Başvurusu 22 Kasım 2023 tarihi ile sona eren ilanlar:

Bayburt Merkez Valiliği TYP 200 Personel Alımı

İş İlanı No: 316199, 316276, 316198

BAYBURT VALİLİĞİ VE BAĞLI KAYMAKAMLIKLARI İLE BAĞLI KURUMLARINDA, Toplum Yararına Program TYP çerçevesinde düzenlenen 180 GÜN ( 6 Ay) Süreli 200 Kişilik (Merkez 160 kişi, Demirözü Kaymakamlığı 20 kişi, Aydıntepe Kaymakamlığı 20 kişi) kamu hizmetlerinin desteklenmesi için Temizlik Görevlisi ilanına başvurularınızı, ALO 170, e-devlet ve esube.iskur.gov.tr adresleri üzerinden yapabilirsiniz.

Başvurusu 24 Kasım 2023 tarihi ile sona eren ilanlar

Ankara Altındağ Valiliği TYP 320 Personel Alımı

İş İlanı No: 316200

Zonguldak Çaycuma Kaymakamlığı TYP 10 Personel Alımı

İş İlanı No: 316196

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; salgın, afet, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir nedenlerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sunmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun dördüncü maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun dördüncü maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Silivri Belediyesi'nden satılık 6 arsa!

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor


Geri Dön