30 / 04 / 2024

İŞKUR yeni ay müjdesini duyurdu! Devletten çalışmayanlara 13.156 TL'ye yakın destek ödemesi!

İŞKUR yeni ay müjdesini duyurdu! Devletten çalışmayanlara 13.156 TL'ye yakın destek ödemesi!

İşsiz olanların mesleki deneyim kazanmaları için İŞKUR destek sağlamaya devam ediyor. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında katılımcılara maddi destek sağlanıyor. İşte söz konusu proje hakkında merak edilen tüm detaylar...



İŞKUR, kendi bünyesine kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için işbaşı eğitim programı başlattı. İŞKUR tarafından başlatılan İşbaşı Eğitim Programları kapsamında kursiyerler hem meslek sahibi olacak, hem de bu sürede günlük ödeme alacak.

Program günde en az 5 en çok 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak şartıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en çok 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

Siber güvenlik, oyun geliştirme uzmanı, bulut bilişim ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda yapılacak olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en çok 9 ay olarak uygulanıyor.

İşbaşı Eğitim Programları kapsamında katılımcılara günlük 438,55 Türk Lirası, öğrenci(tam) 438,55 Türk Lirası, öğrenci(kıst) 328,91 Türk Lirası, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 Türk Lirası ödeme yapılıyor. Böylelikle aylık ortalama 13.156 Türk Lirası kazanç sağlanıyor.

İŞBAŞI EĞITIM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını doldurmuş olmak,
İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
Emekli olmamak,
Programa başladığı tarihten önceki bir sene içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı doldurmuş olmak,
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak koşullarının sağlanması gerekiyor.

Takvim'de yer alan detaylara göre İŞKUR'dan yapılan açıklamada, "Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından 1 kişi en çok ikişer defa faydalanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise 3'ü geçemeyecektir." denildi.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

İşbaşı eğitim programlarına başvuru koşullarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 kentte bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Ataköy Prestij Konakları'nda son fırsat daireler!

Togg T10X V2 ekim ayında en çok satılan elektrikli otomobil oldu! Togg T10X V2 zirvede...

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut! 


Geri Dön