02 / 05 / 2024

İŞKUR'dan işe yönlendirme yardımı! İş bulana kadar her ay yatırılacak!

İŞKUR'dan işe yönlendirme yardımı! İş bulana kadar her ay yatırılacak!

Devlet, iş arayan vatandaşlara yardım etmek için yeni bir adım atıyor. Buna göre, iş buluncaya kadar aylık ödeme yapılacak. İş arama yardımı kapsamında vatandaşların hesaplarına düzenli olarak ödeme yapılacak.



Devlet, işsiz vatandaşları istihdam edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla, İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecek olan sosyal yardım ödemesi tutarı 2.385 TL olarak belirlendi. İş arayan vatandaşlar için ise devlet tarafından yapılan sosyal yardım ödemeleri tutarı 2.835 TL'ye yükseltildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çerçevesinde düzenlenen yardımlarla ilgili olarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, işe başlama yardımı ödemelerinde de zam yapıldığı duyuruldu. İşe başlama yardımı hakkında detaylar ise haberimizde...

 İŞKUR dan işe yönlendirme yardımı! İş bulana kadar her ay yatırılacak!

2023 İŞKUR işe yönlendirme yardım programı

İŞKUR tarafından yürütülen 3294 sayılı kanun kapsamındaki destek, 18 ila 55 yaş arasındaki vatandaşlara sunuluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından değerlendirilen başvurular sonrasında İŞKUR'un sağladığı iş olanaklarına yönlendirilen vatandaşlar, işe başlama sosyal yardım ödemelerinden yararlanabiliyorlar.

2023 yılı için belirlenen işe başlama sosyal yardım ödemesi tutarı, 2 bin 835 TL olarak açıklandı. Ödemeler aylık olarak yapılmakta ve bildirimin Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine kaydedilmesi durumunda, 30 gün içinde ödemeler vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Yılda üç kez yapılan bu ödemelerin toplam tutarı ise asgari ücret seviyesinde yer alıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön