05 / 05 / 2024

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

Altın ve dolar piyasasında yaşancak büyük tufan ne zaman kopacak. Piyasaların yakından takip ettiği bir isim olarak son dönemde ismi ön plana çıkan İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara çok çarpıcı uyarılar yaptı.



ALTIN ENFLASYONU SEVİYOR

Dünyada emtia fiyatlarının bilerek baskılandığını söyleyen Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının seyrine ilişkin şunları söyledi: “Şu an altın ve gümüşün sevdiği ortamlardan geçiyoruz. Enflasyon altın demek, ayrıca halk ayaklanmaları ve jeopolitik riskler var. Yılsonuna kadar 20’den fazla ülkede toplumsal ayaklanma yaşanacak. Bunlar planlanmış şeyler. Şu anda serbest piyasalarda ve banka fiyatlarındaki dolar, altın, Euro fiyatlarına baktığınızda gerçek fiyatları görürseniz. Küresel piyasalarda belirsizlik olduğunda makas aralığı açılır. Bunlara kanmamak ve uzun vadede bakmak gerekiyor. 7-8 aydır al-sat piyasasını bitirdiler, uzun vadeli bir yatırımcı olacaksınız artık” dedi. 

YIL SONUNDA DOLARDA REKOR GELECEK

“Dolarla ilgili sosyal medyada uçacak kaçacak gibi algılara kanmayın” diyen Memiş, bu piyasaları devletlerin her zaman elinde tuttuğuna dikkat çekerek “Gerektiğinde müdahale eder gerektiğinde farklı adımlar atar” ifadelerini kullandı. Memiş, Türkiye’nin seçim sürecinde olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Bu şartlarda kimse dolar kurunu bu seviyelerde tutmaz. Mutlaka bir karşılığı olacaktır. Şahsen 17-18 TL maliyetinden dolar almam. Yılsonunda dolarda rekorlar göreceğiz, ancak buna 5 ay var.”

Sosyal medya hesabından bir duyuruda bulunan İslam Memiş, elindeki dolarlar sattığını söyledi. Memiş yaptığı açıklamada, "Altın ve gümüşüme dokunmadım, sadece döviz sattım borsa için. Kişisel kararımdır" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön