29 / 04 / 2024

İslam Memiş, altının düşüşü sonrası bombayı patlattı! Bu iki detay gram altının kaderini belirleyecek

İslam Memiş, altının düşüşü sonrası bombayı patlattı! Bu iki detay gram altının kaderini belirleyecek

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Altın fiyatları bir anda düştü. Altın uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara büyük kar sağlatacak öneriler verdi. İşte tüm detaylar...



Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"YENİ REKORLAR GÖRDÜK" 
Dalgalı bir seyirde haftayı tamamlıyoruz. Altın fiyatlarında bu hafta yeni rekorlar gördük. Serbest piyasalarda 1.198 lira seviyesine kadar yükseldi ama şu anda 1.176 seviyesinde bir gram altın var. 22 liralık bir düşüşle haftayı tamamlıyoruz.

DALGALI SEYRİN NEDENİ NE? 
Dalgalı bir seyirdeydik çünkü yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararları açıklandı. Dalgalı bir seyirdeydik çünkü yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararları açıklandı.

"SERT YÜKSELİŞLER GÖRDÜK" 
Altın ve gümüş fiyatlarında sert yükselişler gördük. Altının ons fiyatı 1.957 dolar seviyesine kadar yükseldi ama şu anda 1.910 dolar seviyesinde. Neredeyse 48 dolarlık bir satış olduğunu gözlemliyoruz. Alım yönünde bir fırsat vereceği yönündeydi beklentimiz.

GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI 
Şu anda gram altın / TL fiyatında bir miktar daha geri çekilme yaşanabilir kısa vade için bir iki hafta içinde. Bu kısa vadeli geri çekilmeler de uzun vade için mutlaka alım fırsatı verecektir.

"YENİ REKORLAR BEKLİYORUZ" 
Çünkü altın fiyatlarında yeni rekorlar bekliyoruz. 1.280 – 1.350 – 1.450 – 1.550 bu rakamları yıl içerisinde göreceğiz. Beklentimiz o yönde. Hazirandan sonra yukarı yönlü ataklar hızlanabilir.

GRAM ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI  
Gram altın fiyatında 1.150 – 1.160 serbest piyasalarda ekranlarda 1.140 lira seviyesi buraları bir alım fırsatı değerlendirilmeli. 2023 yılı altın yılı olduğunu söyleyebilirim.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön