02 / 05 / 2024

İslam Memiş 'Aman' diyerek uyardı! Yeni yıldan önce mutlaka yapılması gerekenler

İslam Memiş 'Aman' diyerek uyardı! Yeni yıldan önce mutlaka yapılması gerekenler

İslam Memiş, 2023 yılına girilmeden evvel ihmal edilmemesi gerekenleri açıkladı. İşte İslam Memiş'in 'Aman' deyip uyardığı o konular...



Altın ve Para Piyasalarının tanınmış ismi İslam Memiş, yıl sonu yaklaşırken dikkat edilmesi gereken önemli konuları açıkladı. Açıklamalarıyla Soru Youtube kanalında yayınlanan videosunda hem Soru takipçilerine hem de bu bilgilerden faydalanmak isteyen vatandaşlara kendi tahminleri ile yardımcı olmayı sürdürüyor. İslam Memiş, 2023 yılına girilmeden evvel ihmal edilmemesi gerekenleri açıkladı.

İşte İslam Memiş'in 'Aman' deyip uyardığı o konular: 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılında yapılandırılan vergi borçları ve harç ödemelerinin 2023 yılına aksatılmaması gerektiğini belirtti. İslam Memiş konuya ilişkin ”Şimdi iki aylık süreç içerisinde yavaş yavaş hepimizin sisteme girmesi gerekiyor ve özellikle bu e-Devlet sisteminde geriye dönük herhangi bir vergi borcumuz var mı yapılandırma için geç kaldık mı veya yapılandırma yapabiliyor muyuz bunu sorgulamamız lazım. Yine e-Devlet sistemi üzerinden veraset ilamı sorgusu yapmamız gerekiyor.” açıklamalarında bulunarak vatandaşların vergi borcu ya da veraset ilamları için 2023 yılına kadar beklememesi gerektiğini dile getirdi.

İslam Memiş aynı zamanda kontrol edilmesi gereken ve 2023 yılına bırakılmaması önemli olan bir başka konunun miras borçları olduğunu da belirtti. Bu kontrol işlemlerinin tamamının 2023 yılından önce belirlenmesi gerektiğini aktaran İslam Memiş, bu konuyla ilgili olarak "Burada da büyüklerimizden eşimizden dostumuzdan akrabalarımızdan bir miras kaldı mı ve bununla ilgili veraset işlemleri yapmamız gerekiyor mu diye bakmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Bitmedi, 2023'e bırakırsanız zarar edeceğiniz bir durum daha var...

İslam Memiş Aman diyerek uyardı! Yeni yıldan önce mutlaka yapılması gerekenler

İslam Memiş aynı zamanda kontrol edilmesi gereken bir başka hususun da yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaportlara ilişkin harç ödemeleri olduğunu aktardı. İslam Memiş, "Yine 2023 yılı ile alakalı yurt dışına çıkacak olan arkadaşlarımızın pasaportların bitme süresi azaldıysa 2023 yılı girmeden pasaportunu yenilemesi gerek. Fiyatlar yeni yılda artacak. Pasaport yenileme ücreti, yeni yılda zamlı ücrete tabi olacağı için bunu şimdiden halletmemiz gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

EHLİYET MESELESİ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön