30 / 04 / 2024

İslam Memiş 'acil' diyerek uyardı! Gram altın bu rakamı görecek

İslam Memiş 'acil' diyerek uyardı! Gram altın bu rakamı görecek

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme yaşandı. Altın uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına çok önemli uyarılarda bulundu. İslam Memiş 'Acil' diyerek tahminini yaptı. İşte tüm detaylar...



ABD Merkez Bankasının (Fed), politika fazini son 16 yılın en yüksek seviyesi olan 25 baz puan artırıma gitmesiyle altın fiyatlarında çifte rekoru gördü. Ons altın ilk kez 2.082 dolar seviyesine, gram altın ise 1300 TL'ye yükseldi.

Kar satışlarıyla birlikte geri çekilen Ons altın bugün ABD Tarım Dışı İstihdam verileriyle sert düşüş görüldü. Ons altın 2005 dolar seviyesine kadar düştü. Dolar/TL'den beslenen gram altın ise ekranda 1250 TL seviyesine kadar indi. Altın fiyatlarında dalgalanma sürerken uzmanlardan dikkat çeken yorumlar geliyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" politikalarının sonlandıracağına ilişkin öngörülerin güçlendiğini kaydederek, bu durumun tarihi zirvesine yakın seyreden altının ons fiyatında aşağı yönlü baskıları törpülediğini söyledi.

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin önemine dikkati çeken analistler, ülkede iş gücü piyasalarının hala çok sıkı olduğunu ve bu durumun Fed'in politika alanını etkilediğini bildirdi.

Piyasaların gözü kulağı FED faiz kararındaydı. Kararın açıklanmasının ardından peki önümüzdeki dönemde altında yön ne olur? İşte detaylar...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş TGRT Haber'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön