17 / 05 / 2024

İslam Memiş 'acil' diyerek uyardı! Gram altın bu rakamı görecek

İslam Memiş 'acil' diyerek uyardı! Gram altın bu rakamı görecek

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme yaşandı. Altın uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına çok önemli uyarılarda bulundu. İslam Memiş 'Acil' diyerek tahminini yaptı. İşte tüm detaylar...



EMTİA FİYATLARI POZİTİF GÖRÜNMÜNÜ SÜRDÜRECEK
Altın fiyatlarında rekorların devam edip etmeyeceğine yönelik açıklamalarda bulunan İslam Memiş, küresel krizlere dikkat çekti. Memiş, ABD'de bankacılık krizinin ve enflasyonun tekrar gündeme gelmesinin, jeopolitik risklerin devam etmesinin emtia fiyatlarını yıl içerisinde pozitif olarak etkilediğini belirtti.

ALTINDA ALIM FIRSATI VAR MI?

Memiş, "Ons altında orta ve uzun vadede öngörümde bir değişiklik yok. 2350-2400 dolar seviyesini hedefleyen bir Ons altın var karşımızda. Emtia fiyatları yıl içerisinde pozitif görünümünü devam ettirecek gibi görülüyor. Kısa vadede ise 2038 dolar seviyesinde olan Ons altında 2000 dolar seviyesinin altına sarkmalar görebiliriz. Bu sarkmalar bir alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

DOLAR BİR YATIRIM ARACI DEĞİL

Dolar/TL kuruna ilişkin değerlendirmelerin aktaran İslam Memiş şunları söyledi:

"Dolar kurunda ciddi bir belirsizlik var. Seçimler yaklaştıkça geniş bant aralığı geçerliliğini koruyacak. Kapalıçarşıda şuanda 20.30-20.38 TL seviyesinden işlem görüyor. Yaz aylarında 24-25 TL öngörüm sürüyor. Seçimlere son bir hafta. Bu hafta döviz hareketlerine dikkat etmeli. Döviz bana göre bir yatırım aracı değil. Dövizi yatırım aracı olarak gören varsa bunun adı dolar değil eurodur. Euro, dolar paritesinde yaz aylarında 1.15 seviyesine kadar bir yükseliş öngörüyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön