17 / 05 / 2024

İslam Memiş ‘Artık dananın kuyruğu kopacak’ dedi ve ekledi: ‘Tahminlerim tutmazsa yeni rekorlara hazır olun!’

İslam Memiş ‘Artık dananın kuyruğu kopacak’ dedi ve ekledi: ‘Tahminlerim tutmazsa yeni rekorlara hazır olun!’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar, gram altın, Bitcoin ve borsa için ağızları çık bırakacak tahminlerde bulundu. Memiş, "Mayıs ayında dananın kuyruğu kopacak" şeklinde uyarı yaptı.



MAYIS AYINDA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, salı günü yurt içi piyasalarda ilk işlem günü olacağını söyledi. Tv100'deki köşe yazısında mayıs ayının çok önemli bir ay olacağının altını çizen Memiş, "Hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar için çok kritik bir ay. Başka bir deyişle, mayıs ayında dananın kuyruğu kopacak! İçeride 14 Mayıs’ta seçim, dışarıda Fed var. 3 Mayıs Fed, faiz kararını açıklayacak. 25 baz puanlık faiz artışıyla son faiz artışını yapacak gibi görünüyor. Çarşambaya kadar piyasalar sıkıcı ilerleyebilir.  Tüm enstrümanlar dar bant aralığına sıkıştı ve 3 Mayıs tarihinde Fed kararından sonra her şey çözüme kavuşacak" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş ‘Artık dananın kuyruğu kopacak’ dedi ve ekledi: ‘Tahminlerim tutmazsa yeni rekorlara hazır olun!’

"TAHMİNİM TUTMAZSA YENİ REKORLARA HAZIR OLUN"

FED kararı sonrasında doların ya zirve yapacağını ya da diğer enstrümanların artacağını ifade eden uzman isim, "Tahminim, dolar endeksinin (dxy) son kez 103 seviyesi denemesini yapacağına ilişkin. Bu nedenle, 30 gün süresince dolar karşısında tüm enstrümanların yatay ve düşüş trendinde olacağını öngörüyorum. Dolar karşısında her şey son defa giriş fırsatı sunabilir diye tahmin ediyorum Bu öngörüm gerçeğe dönüşürse, Ons altın (xau/usd): Bin 930 dolar, Ons gümüş (xag/usd): 23,80 dolar, EUR/USD paritesi: 1,0750, Dolar endeksi (dxy): 103,00, Brent petrol: 75 dolar, Bitcoin 25 bin 500 dolar düzeylerini görebilir. Öngörümün yaşanmaması durumunda yeni zirvelere hazır olmak gerek " dedi.

EYT’de 3600-4500 gün prim hesabında flaş gelişme! İşte masadaki emeklilik formülü!

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Emekliler için temmuz ayı zamlı maaş tablosu belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?


Geri Dön