07 / 05 / 2024

İslam Memiş az önce açıkladı! Altında bildiğiniz her şeyi unutun…  O tarihi bekleyen bayram edecek!

İslam Memiş az önce açıkladı! Altında bildiğiniz her şeyi unutun…  O tarihi bekleyen bayram edecek!

Büyük yatırımcıların ve az da olsa parasını değerlendirmek isteyen vatandaşın yöneldiği başlıca yatırım araçlarından altın, sadece birkaç ay sonra jet hızıyla yükselecek. Piyasada inişli çıkışlı çizgisi devam eden, ancak ciddi bir kırılma göstermeyen altın için piyasa uzmanı İslam Memiş müjdeyi verd



 

Piyasadaki tüm yatırım araçları, enflasyon karşısında birikimi erisin istemeyen vatandaşlar tarafından günü gününe takip ediliyor. Altındaki küçük miktarlı yükseliş ve düşüşler ise elinde altını olanları satıp satmamakta kararsız bırakıyor.

Altındaki ve piyasalarda son durumla ilgili ekonomistler, borsa ve piyasa uzmanlarından değerlendirmeler birbiri ardına geliyor.  Altın kahini olarak tanınan ekonomi uzmanı İslam  Memiş ise altınla ilgili özellikle bir tarihe işaret etti.

1.550 TL’LERİ GÖRECEK

Memiş, o tarihten sonra hızlı yükselişine başlayacağını ve altının 1.350, 1.450, 1.550 seviyelerine kadar çıkacağı müjdesini verdi.

Ekonomistlerden, haftanın ilk iş gününde birbiri ardına açıklamalar gelirken, çarpıcı bir değerlendirmeyi ise piyasa uzmanı İslam Memiş yaptı. Altını olup da satmayan, sabreden o tarihten sonra çok kazanacak.

İslam Memiş’in açıklamaları, yatırım aracı olarak altını tercih eden milyonlarca vatandaşın ilgisini çekecek. Altını olan, bozdurmayıp sabredenler o tarihten sonra çok karlı çıkacak.

 

BORSADA YUKARI GİDİŞ BAŞLIYOR

Yatırımcıları ve piyasaları takip edenleri yakından ilgilendiren değerlendirmeler yapan para ve piyasa uzmanı İslam Memiş, borsanın günü 4995 puan ve yüzde 5.12 bir değer artışıyla tamamladığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

İslam Memiş az önce açıkladı! Altında bildiğiniz her şeyi unutun…  O tarihi bekleyen bayram edecek!

Borsada yaşanan sert düşüşlerin ardından bir aydır puanın 5300'lere kadar çıkması sonrasında dikkat edilmesi gerektiğini söylemiş ve geri çekilme olabileceğini de vurgulamıştım. Sosyal medyada Türk borsasını kötüleyecek paylaşımlar oldu. Ben insanlara ‘yatırımcı olun, cebinizdeki paraya odaklanın, piyasada duyguya yer yok diye ifade etmiştim. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için düşüşler iyi fırsatlar ortaya çıkarıyor. Artık borsada ne olursa olsun yukarıya göre bir gidiş yaşanacak. 6 aylık süreçte neler olabilir, sert düşüş yaşanabilir, fiyatlarda değişim olabilir. Borsa hakkına uzun ve orta vadeli pozitif görüşlerim devam ediyor. Senelik olarak 6500 puan gibi bir yükseliş olacağını tahmin ediyorum. Ekranlarda dolar kuru 18.82 olarak yansıyor ve serbest piyasada 19 lira olduğunu belirtmiştim. Dolar endeksinin 102 seviyesinde olmasıyla birlikte dolar yükselişe geçti. FED Başkanının yaptığı açıklama sonrasında geri çekilse de döviz hızlı toparlandı ve doların değeri yükseldi. Yurt içi piyasalarda da artış olduğunu hep birlikte gözlemledik.

Euro 20.44 olarak yansıyor ancak serbest piyasada 20.72-84 aralığında dolaşıyor. Euro dolar paritesinde 1.1032 seviyelerine şahit olundu. Sağlıksız yükselme uyarılarım hala sürüyor. Geri çekilebileceğini düşünürken, bu düşüşle birlikte devam edebileceğini de söyleyebilirim. Orta ve uzun vadede 1.15 seviyelerini bekleyenler için iyi bir fırsat doğuyor.”

Peki piyasalar bugün nasıl seyretti? Borsa, döviz ve altının son durumu ne? Altın yükselecek mi, düşecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön