03 / 05 / 2024

İslam Memiş doların akıbeti hakkında açıklamada bulundu! Dolar eğer…

İslam Memiş doların akıbeti hakkında açıklamada bulundu! Dolar eğer…

İslam Memiş, doların gidişatına yönelik bazı açıklamalarda bulundu. İşte Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş’in açıklamaları!



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasa hakkında şu açıklamaları yaptı; “Dolar, 18 lirasını direnç olarak takip ediyoruz, 18 yukarı yönlü gidişat kırılırsa yukarıda 18.10 seviyesini takip edeceğiz. Euro kuru 18.32, dolar kuruna bağlı hareketler gösteriyor. Euro/dolar paritesi yatay olduğu için dolardaki hareketlilik diğer yabancı para birimlerini de etkiliyor. Brent petrolün varil fiyatında yüzde 1'lik değer artışı yaşandı. Emtia fiyatlarında, yabancı para birimleri yemyeşil durumda. Altının onsu 1770 dolar seviyesinde seyretmektedir. Gram altın, 1028-1035 lira aralığında bulunmaktadır. Ekran fiyatları ile serbest piyasalarda makas aralığı bir hayli geniş. Gram fiyatı 11.56, serbest piyasalarda 12 lira. Yalnızca dolar endeksi biraz geri çekilme gösteriyor.

“KRİTİK HAFTA”

Bu hafta oldukça kritik. Bir, Çin-Tayvan arasındaki gerilim yer aldı. Jeopolitik riskleri yükselten, bakalım nasıl gelişmeler olacak. iki, ABD Merkez Bankası üyelerinin açıklamaları bulunmaktadır. 75 baz puan geleceğine dair piyasaları baskılamaya devam edecekler. Üç, ABD enflasyon verisi çift haneli olabilir. Eğer rakamlarla oynamazlarsa 10.4 civarında bir enflasyon verisi karşımızda olabilir. Rakamlarla oynarlarsa yine tek hanede kalan bir enflasyon rakamı görebiliriz."

DOLARDA BARAJ 18 LİRA!

İslam Memiş, "ABD'de resesyon endişesi sürüyor. ABD enflasyon verileri her ayın ikinci haftasında açıklanır bu da doların hem yurt içi hem uluslararası piyasalardaki değerlerini etkileyen etkenlerdir. Ben ve yol arkadaşlarımda dolar ve altın olmadığı için biz pozisyonlarımızı TL olarak korumaya devam ediyoruz. Umarım elinizdeki pozisyonlardan bir şekilde kazanırsınız. Bizde ne döviz ne altın bulunuyor. Borsadaki 2770 puanlık yükselişin devam ediyor olması, yabancıların isteğini arttırmaya devam ediyor. Teknik olarak satış gelecek mi, gözlemliyoruz. Dolarda 18 lira baraj. Bizim yerine koyacağımız seviye 17.30 lira seviyesi, bakalım olacak mı? Biz 17.30 seviyesini beklemeye devam edeceğiz. 18'in üzerinde kalsın, bizim için önemli değil. Biz tam bir yatırımcı mantığına göre hareket ediyoruz. Biz bir bant aralığı belirliyoruz, sadık bir şekilde beklemeye devam ediyoruz. Euro ucuz kalmayı sürdürüyor, petrol fiyatlarında 100 dolar altı rakamlar, ucuz kalmaya devam ediyor. İnşallah pompa fiyatlarına yansır."

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!

Promosyonlara zam! Emekliler en yüksek promosyon veren bankaya koştu! TEB, Akbank, Garanti promosyonları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön