16 / 06 / 2024

İslam Memiş, elinde dolar ve altın olanları uyardı!

İslam Memiş, elinde dolar ve altın olanları uyardı!

İslam Memiş, tahminleriyle gündemde yerini almaya devam ediyor. Yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtlamaya çalışan İslam Memiş, ons, altın ve gümüş fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda tahminlerini dile getirdi



Son zamanlarda altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, gram altın fiyatında yeni bir rekor daha kırıldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalar hakkındaki yorumlarını ifade etti. İşte Memiş'in açıklamalarının merak edilen tüm detayları…

Yükselişe sürüyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalar hakkındaki analizlerini dile getirdi. Gram altın ve gümüş ile ilgili yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtlayan İslam Memiş, tahminleriyle gündemdeki yerini aldı.

Altın ve gümüş atağa geçerken, vatandaşlar da fiyatların yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında kasım ayı itibariyle bir yükseliş trendinin olduğunu gözlemlediklerini ve 8 aydır baskılanan emtia fiyatlarında yavaş yavaş yukarı yönlü hareketlerin devam etme olasılığının çok güçlü olduğunu belirtti. Özellikle gram tarafında problemin olmadığını ve yıla düşük seviyeden başlayan gram fiyatının dolar kurundan destek alarak yükselişe devam ettiğini belirtti.

Gram altın hedef seviyesi

Ons tarafındaki bu yükselişlerin bir miktar daha devam etmesi gerektiğini belirten Memiş, manipüle edilen değerli metallerin artık Merkez Bankalarının faiz artırımı konusunda biraz daha yumuşak olması, biraz daha piyasaların önünü görmesi emtia fiyatlarını pozitif yönde desteklediğini ifade etti. İslam Memiş açıklamalarının devamında;

“Gram tarafına baktığımız zaman dolar TL kurunun yine 18.60 lira seviyesindeki güçlü duruşu devam ettiği için, altının ve gümüşün ons fiyatında toparlanma olduğu için gram taraflarına da pozitif yönde yansıdığını gözlemliyoruz. Gram altın TL fiyatı şu an Kapalıçarşı piyasasında 1064 ile 1068 lira seviyesinde. Bir sonraki ataklarda 1090 lira seviyesini hedef seviye olarak takip edeceğim. Devamında çok yakın bir zamanda 1100’lü rakamları yine konuşmaya devam edeceğiz. Aralık ayı içerisinde 1250-1280 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

 Gümüş direnç seviyesi

İslam Memiş, elinde dolar ve altın olanları uyardı!

İslam Memiş, gümüş hakkında da gram fiyatının 12,80 lira seviyesinde olduğunu ve 13 lira seviyesini yukarı yönlü kırdığını, buradan tekrar kar satışı geldiğini belirtti. Gümüş tarafında mutlaka rasyoya dikkat etmek gerektiğini belirten Memiş, 76, devamında da 72 seviyesine kadar bir gerileme olacağını tahmin ettiğini söyledi. Haliyle gümüşün gram fiyatında 16 lirayı direnç seviyesi olarak takip edeceğini belirtti. Ons tarafında 24-26 dolar dirençlerini takip etmeyi sürdüreceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön