28 / 04 / 2024

"Aman ha!" diyen İslam Memiş dolar ve altın için çok önemli uyarılarda bulundu!


Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve yatırımcıları dolar ile altın konusunda uyardı.



FED'in faiz kararını açıklamasına saatler kalan deneyimli ekonomist İslam Memiş'ten dolar ve altının akıbetine ilişkin çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Yaptığı analizlerin yatırım tavsiyesi olmadığına dikkat çeken İslam Memiş, "Fed öncesi nasıl bir hamle yapılabilir?" başlıklı videosunda şu ifadelere yer verdi:

"Fed faiz kararını açıklayacak, karardan önce veya sonra, altın ve gümüş fiyatlarında nasıl seyirler görebiliriz, döviz kurlarındaki yükselişler devam eder mi, borsada yükselişler devam eder mi, petrol fiyatlarındaki düşüşler pompa fiyatlarına yansıyacak mı gibi soruları cevaplarını vermeye çalışacağım.

"Aman ha!" diyen İslam Memiş dolar ve altın için çok önemli uyarılarda bulundu!

Fed yarın akşam faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda 75 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor, bu piyasalarda yüzde 100 olarak fiyatlandı. Faiz artırımını şahin şekilde devam ettiren bir Fed var karşımızda. Buna rağmen gelen enflasyon verisinin de 9.1 olarak geldiğini gördük, tekrar büyüme rakamları, faiz artırımı bekleniyor ancak enflasyonun artmaya devam ettiğini de görüyoruz.

Enflasyon düşecek söylemi de ötelenmeye başlandı. Mart ayına kadar ötelendi. Piyasayı oyalamaya devam ediyorlar. Evet, ABD'si, Avrupa'sı, Çin'i, Türkiye'yi, herkes enflasyon karşısında maalesef çaresiz. 2022 yılında bütün varlıklarınızı çeşitlendirin, tek bir enstrümana yatırım yapmayın diye tavsiyemiz oldu. Akıllı olan da parasının yüzde 25'ini döviz, yüzde 25'ini emtiaya, yüzde 25'ini borsaya ve yüzde 25'ini farklı enstrümana yatırdılar ve bekliyorlar.

Enflasyon düşmüyor ve düşmeyecek de. Otomobil, kira, emlak fiyatlarındaki artışlar... Hala düşecek diye bekleyen insanlarımız var. Israrla parası olup da ev ve araba alayım mı diye bekleyenler var. Tersine göç başladı, bunun haberini size haziran ayında verdim. Herkes metropol şehirlerden kaçıyor. Hayat standartları belli, kira fiyatları belli. Fabrikalar önlem almak için kira desteği veriyor, lojman kiralıyor. Birçok önlem ve tedbire gayret gösteriyorlar. Çünkü çalışacak insan da bulamıyorlar dolayısıyla kaçak işçilere meydan kalıyor. Ucuz işçilik, sigorta derdi yok


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön