14 / 05 / 2024

"Aman ha!" diyen İslam Memiş dolar ve altın için çok önemli uyarılarda bulundu!


Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve yatırımcıları dolar ile altın konusunda uyardı.



İstanbul'daki maliyetler belli, memurlar bile atamalarını İstanbul'a istemiyorlar. Hiç kimse İstanbul'a gelip yaşamak istemiyor, herkes farklı bölgelere kaçmak istiyor, Anadolu'da maliyetler biraz daha düşük. İstanbul'da normal mahalle arasındaki evlerin kirası 4000 TL olmuş, ucu yok yukarı doğru gidiyor. Bu ortamda tersine göç başladı. Bu enflasyon yalanına inanıp da hala emlak almıyorsanız, ihtiyaçlarını görmüyorsanız farklı bir alemde yaşıyorsunuz. İnsanların elinden varlıklarını tıkır tıkır aldılar, altın tarafında, kripto parada aldılar. Kimden alamadılar? Sepet yapandan alamadılar. Paranızı tek bir enstrümana yatırmayın dedik.

YARIN AKŞAM SONRASI ALTINA DİKKAT

Altının ons fiyatı 1721 dolardı. Kim faydalanacak? Elinde dolar olan. Elinde dolar olmasa faydalanabilecek miydin? Hayır. Euro/dolar paritesi geriledi, kim faydalanacak, elinde dolar olan. Sterlin/dolar paritesi çekildi, dolar olan faydalanacak.

"Aman ha!" diyen İslam Memiş dolar ve altın için çok önemli uyarılarda bulundu!

Gram altın 1000 lira. Kim faydalandı, elinde gram altın olan faydalandı. Yine sepet yapan kazanmaya devam ediyor. Fed öncesi dolar endeksi yatay bekleyişini sürdürüyor. Yarın akşam ne olacak? Genel beklenti faizi fiyatladığı için şok etkisi beklenmemeli. Aksine Fed öncesi baskı altındaki altın, gümüş fiyatları, kripto paralar, faiz kararından sonra yukarı yönlü ataklar görebiliriz. Şu anda altının ons fiyatı 1721 dolar seviyesi. 1750-1760 kritik direnç seviyesi. Yukarı yönlü kırılırsa 1800 dolar seviyesi hedef. Aşağı yönlü gelme olasılığı değil, yukarı yönlü yükselme ihtimalinden söz ediyorum.

GRAM ALTININ GERÇEK FİYATI...

Gümüşün ons fiyatında 19.50 dolar seviyesi kırıldıkça tekrar hedef 21 dolar seviyesi olacaktır. Dolar/TL kurunun 17.84 olduğunu gösteriyorlar. Şu ekranda bu kadar görünüyor, siz niye bu kadara satıyorsunuz diye fiziki satıcıya diyorlar. Bir aydır ekrandaki fiyatla, cebinizdeki fiyatlar aynı değil. Bunu alacak olanlar söylüyor. 980 gösteriyorlar size, 1000 lira kardeşim gerçek fiyatı, o fiyat yok. 1000 verince de canın yanıyor. O zaman bozmaya gelince de 995'ten bozman gerekiyor ya, o zaman ekranda gördüğün fiyattan bozsana.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön