30 / 04 / 2024

İslam Memiş gram altın için 1800 tahmini! Tarih verdi

İslam Memiş gram altın için 1800 tahmini! Tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ile ilgili son gelişmeleri yorumladı. Gram altındaki düşüşleri çok hissetmememizin sebebini içerideki dolar kurunun yüksek olmasına bağlayan Memiş, yıl sonunda gram altının 1800 lira seviyelerine gelebileceğini ifade etti.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalara ilişkin son gelişmeleri yorumladı. İşte merak edilen tüm detaylar...

Memiş, BIST 100 endeksini değerlendirdi ve "Borsa İstanbul alıcılı. 8265 puanda. Pozitif dengesini devam ettiriyor" ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU YÜKSELİŞ EĞİLİMİNDE

Memiş, şu şekilde konuştu:
"Dolar kuru da yükseliş eğiliminde. Euro dolar paritesi değer kaybetti. Euro TL kuru da değer kaybedecek gibi duruyor. Ons altında da aşırı bir değer kaybı yaşandı. Dünyada doların değeri artınca diğer para birimleri ve altın ve gümüş gibi emtialarda değer kaybı yaşandı. Psikolojik destek 1875 dolar ons altında. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Asya'da bir emlak krizi yaşanıyor, ABD'de enflasyon geri geldi. Merke bankaları faiz kararları ile tedbir alıyorlar. Yılı 2000 dolar üzerinde tamamlayabiliriz ons altında."

GRAM ALTIN DEĞERLENDİRMESİ
İslam Memiş, gram altınla ilgili öngörüsünü şöyle açıkladı:

"Gram altında da düşüşleri çok hissetmiyoruz çünkü içeride dolar kuru yüksek. 1700 lira seviyesinde gram altın. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Yıl sonunda 1800 lira üzerinde bir gram altın olabilir diye tahmin ediyorum.

Borsa İstanbul orta ve uzun vadede pozitif görünümü koruyor ama kısa vadede satışlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 7500 puan ve altı rakamları önemsiyorum. Burada ilave yapmak için fırsat olabilir. Yabancı yatırımcıların payı da yüzde 34 civarında, girişler hızlanınca endeks tarafında uzun vadede pozitif görünüm devam eder ama kısa vadede satışlara yönelik hazırlıklı olunmalı."

GRAM ALTINDA MUHAKKAK GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN
Ekim ayı itibarıyla Ons altnıda 1950-1960 dolar seviyesine kadar toparlanmanın devam edeceğini söyleyen düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyledi. Gram altında ekran ile piyasa arasındaki makasa dikkat çeken İslam Memiş, "Gram altında Resmi kur ile çarşı piyasası arasında 40 TL'lik bir makas aralığı var. Resmi kur tarafına aldanıp alım yapmayanlar, fiyat düşük diyenler serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında bir gram altın yok. Farklılığı muhakkak göz önünde bulundurmalılar." dedi.


Geri Dön