25 / 07 / 2024

İslam Memiş gram altın için o cümleyi söyledi! Kimse bunu beklemiyordu!

İslam Memiş gram altın için o cümleyi söyledi! Kimse bunu beklemiyordu!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında meydana gelen yükselişi değerlendirdi. İşte detaylar!


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Ekonomi analisti İslam Memiş, gram altındaki yükselişlere dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, piyasalardaki diğer gelişmeler hakkındaki öngörülerini de belirtti.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının sürekli dile getiren İslam Memiş, şunları söyledi; "22 Mart tarihinde Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı duyurulacak ve muhtemelen de 25 baz puanlık bir faiz arttırımı ile beraber tekrar yoluna giren bir FED bulunmaktadır. Ama 50 baz puanlık bir beklenti gündemdeydi vardı böyle bir düşünce. Bu bankacılık krizi ile ilgili haber akışları FED'i biraz daha frenlemesine sebep olduğunu tahmin etmekteydim. O yüzden 50 baz puan değil de 25 baz puanlık bir faiz arttırımı gündeme gelebilir. Önemli olan da Amerika Merkez Bankası haziran ayından sonra biraz daha kenara çekilebilir. Bu faiz arttırımlarını geciktirebilir ve 2024 yılının ilk çeyreği ile ilgili tekrar faiz indirimlerine gideceği beklentisi bulunuyor. Bu da altın fiyatlarının önünü açacak faktörler arasında."

Ünlü ekonomist İslam Memiş, bu değerlendirmesinden sonra gram altındaki dikkat çeken hareketliliği yorumladı, sonunda da o cümleyi kurdu. İşte o açıklama...

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN İÇİN SONUNDA O CÜMLEYİ KURDU

Ekonomist İslam Memiş, gram altında yaşanan yükselişlere dair Twitter hesabından yeni bir değerlendirmede bulundu. Memiş, "Gram altın serbest piyasalarda 1.200 TL’yi gördü. Yani, artık altın yükseliş trendine girdi diyebilirim. Ekranlarda 1.183,80 Lira ancak geçerli değil zaten" ifade etti.

FED KARARI NE OLACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) bulunduğumuz haftadan itibaren 50 baz puanlık faiz yükselmesi bekleyen piyasalar, SVB Financial Group'un (SIVB) iflas etmesi ile beraber bu beklentiyi uçurumdan aşağı attı. Tahminlere göre 25 baz puanlık faiz artışı olması ya da hiç yapılmaması durumunda eşit bir şekilde iddialar sürüyor.

ABD enflasyon verisi ile birlikte 25 baz puan olasılığında yükselme bekleniyor. 22 Mart tarihinde gerçekleşecek olan toplantı ile beraber yüzde 84'lük bir ihtimal ile 25 baz puan artışı yapılacağı ifade ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön